GEREKLİ MALZEMELER
3-4 DİLİM BAYAT EKMEK
150 GRAM MISIR
500 GRAM DANA KIYMA
2 ADET YUMURTA
TUZ VE KARABİBER
2 ÇAY KASIGI RENDELENMİŞ LİMON KABUGU
75 GRAm PASTIRMA
100 GRAM SÜT KREMASI
3 ÇORBA KAŞIGI TAZE DOGRANMIŞ BAHARAT
LİMON SUYU
400 ML ETSUYU
4 ADET HAVUÇ
DEREOTU
200 GRAM BROKOLİ
1 ADET MAYDANOZ
2 ADET KURUSOGAN
YEMEGİMİZİN HAZIRLANIŞI
Ekmegi ufalayıp ıslatın.havuçları bol su ile yıkayınız.ve kabuklarını temizledikten sonra 15 dk tuzlu suda haşlayın.
Brokoliyitemizleyin ve dereotuyla birlikte yıkayını.Her ikisini de dograyınız.Maydanozları yıkayıp yapraklarını dograyın.
Soganı,kabuklarını soyduktan sonra dograyın ve yagda hafifçe kavurun Sogumasını bekleyin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtınız.Geniş bir fırın tepsisini yaglayalım.
Ekmegin suyunu süzdükten sonra mısır ,et,brokoli,dereotu,maydanoz,sogan ve yumurtalarla iyice karıştırın.içine baharatları ilave ediniz.
Karışımdan ekmek somonuna benzer bir sekil yapın. Bunu yaparken de havuçları uzunlamasına karışımın ortasına dizin ve fırın tepesine yerleştirin
Ruloyu fırının orta bölmesine koyup 200 derecede 45 dakika pişiriniz.30 dakika sonrada üzerini pastırmayla örtünüz.
Bu arada kremayaekleyeceginiz baharatlarla bir sos hazırlayın Hazırladıgınız sosa limon suyu tuz ve karabiber ilave edip sıcak ruloyla birlikte servis edebilirsiniz