GEREKLİ MALZEMELER
1 Adet sogan
3 dilim tost ekmegi
600 gram dana kıyması
1-2 corba kaşıgı hardal
1 adet yumurta
4 çorba kaşıgı sür kreması
karabiber ve tuz
1 adet kabak
75 gram kaşar peyniri
1 adet havuç
yarım demet adaçayı
600 gram tortelloni veya istridye makarna
3-4 corba kaşıgı margarin
Hazırlanışı
Soganların kabuklarını soyup dograyın.Tost ekmegini 1cm küpler halinde kesin.Kıymayı ,hardal,sogan,yumurta,tost ekmekleri ve süt kreması ile karıştırın.
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp yogurun.Karışımdan 16 köfte hazırlayın.
Kaşar peynirini rendeleyinKabak ve havuçu soyup temizleyin.Halkalar halinde ince ince kesin.
Adaçayını yıkayın yapraklarını dograyın,Tortelloni yi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın.Bir çorba kaşıgı margarini büyük bir tavada eritin.Kabak ve havuçları biraz su ilave edip tavada 2 dk hafifçe pişirin.Tuz ,karabiber ve adaçayı ile tatlandırın.
Sebzeleri tavadan alıp kalan margarini tavada eritin.Köfteleri orta ateşte önlü arkalı pişirecek şekilde 5-6 dakika kızartın.Tortelloni ile sebzeleri tavaya ilave edin.Peyniri üzerine ekleyip tabakşalra servis ediniz