Şöyle dumanı üzerinde nefis soslu bir makarna ya kim hayır der.Hakat en lezzetli tarifler için sosu da makarnanın türüne göre tercih etmemiz gerelidir
Önemli olan sekli degil ,tadı demeyiniz.Deneyin ve ne kadar farklı oldugunu o zaman göreceksiniz.
Her makarna çeşidinin çigneme şekli damaga hissetttirdikleri farklıdır.Buna baglı olarak favori malzemeleri degişiktir.
Spagettti ,domates ve salçalı soslarla...
Erişte gibi yassı makarnalar,peynir,yumurta ve krema bazlı soslarla...
Burgu ve ince uzun makarnalar,sebzeli soslarla...
Mantı ve midye şekilli makarnalar,etli ve kıymalı soslarla daha cok lezzet katmaktadır...
Kalın ve uzun makarna fırın için uygundur.
Salatalarla ise boncuk ve kelebek makarnalar uygun.
Birde hatırlatalım Sosun önce yarısını makarnaya ekleyip harmanlayınız .Makarnayı servis tabaklarına koyduktan sonra kalan sosu her tabaga ilave ediniz