![]() |
PEYNİRLİ DUBLE POĞAÇA |
Yoğun geçen bir haftanın ardından yeni,güzel bir haftada tekrar sizlerleyim.Umuyorum bu hafta daha sakin geçer de bende hangi birine yetişeceğimi şaşırmam,ki geçtiğimiz hafta malesef öyle oldu.Sizlere de sakin ,güzel bir hafta diliyorum.
Gelelim duble poğaçamıza,duble dedim çünkü oldukça fazla kabaran ve oldukça iri bir poğaça,hatta ekmekçik de diyebiliriz.Tadanlar hemen kağıdı kalemi çıkarıp tarifini alıyor benden söylemesi :)
İster sade yapın,ister peynirli ya da dilediğiniz başka bir malzemeyle,ama mutlaka deneyin derim.
Diğer tuzlu tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz..
![]() |
PEYNİRLİ DUBLE POĞAÇA |
2 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
3 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
içine:
beyaz peynir
dilerseniz kıyılmış maydanoz
üzerine :
bolca susam
![]() |
PEYNİRLİ DUBLE POĞAÇA |
Öncelikle ılık sütü,şekeri bir kapta karıştırıp,mayayı ekleyelim ve elimizle eritelim.10 dakika kadar köpürene dek bekletelim.
Yumurtaları da ekleyip karıştıralım.Ardından sıvı yağ,tuz ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında yoğuralım.
Üzerine nemli bez örtelim,etrafını sarıp sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.Hamur en az iki katına ulaşmalı.Ardından biraz daha yoğurup gazını alalım ve mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açalım.iç malzemesini yerleştirip kapatalım ve yuvarlayalım.Ek kısımları alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizelim.30 dakika kadar da tepside beklettikten sonra yumurta sarısını sürüp,susamları serpelim ve önceden ısıtılmış 180-190 dereceli fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldıktan sonra ıslattığımız elimizle ekmeklere hafif su serpip üzerini bir örtüyle örtelim.10 dakika sonra servise hazırdır.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi