MAŞ FASULYESİ PİYAZI
Ocak 04, 2013
Herkese merhabalar,hayırlı cumalar.
Öncelikle yorumlarda,maille ve özelden hem geçmiş olsun dileklerini ileten hem de doğum günümü kutlayan herkese çok teşekkür ediyorum.Tam bir moral kaynağısınız,iyi ki varsınız.
Daha iyi gibiyim ama sürekli nükseden bir rahatsızlık olduğu için yarın ne olur bilemiyorum,hayırlısı diyelim.Artık hastalıktan bahsetmek istemiyorum,benim de sizin de içiniz şişmesin,yeter.
Bugün doğum günü masamın en hafif tarifiyle kendi adıma haftayı kapatayım istedim.Maş fasılyesi piyazı leziz olduğu kadar oldukça da sağlıklı. Maş fasulyesi hayatımıza gireli çok olmadı ama son bir kaç yıldır bayağı bir popüler olmaya başladı ki,bana göre bu popülerlik ona çok yakışıyor.Özellikle şeker hastalarının sık sık tüketmesi gereken,şekeri düzenleyen bir besindir,aklınızda olsun.
Diğer salata,piyaz ve meze tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz..
MALZEMELER
1 su bardağı maş fasulyesi
1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/4 demet dereotu (ince kıyılmış)
5-6 adet kornişon turşu (küçük doğranmış)
5-6 sap taze soğan (ince kıyılmış)
1-2 dal taze nane (ince kıyılmış)
5-6 yemek kaşığı mısır
sosu için:
5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu
tuz
pul biber
üzerine gezdirmek için:
nar ekşisi
zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle akşamdan ıslattığımız maş fasulyelerini ,güzelce yıkayıp, bol suda haşlayalım.Haşlama suyuna 1-2 kaşık sirke ve biraz tuz ekleyelim ki fasulyeler dağılmasın.Yine de fazla haşlamamaya dikkat edelim.Haşlanan fasulyeleri bir süzgece alıp sudan geçirelim ve süzülmeye bırakalım.Süzülen fasulyeleri derin bir kaba alalım.Ayrı bir kasede sos malzemelerini çırpıp fasulyeye dökelim ve karıştıralım.Bir kenara alıp en az 30 dakika kadar bekletelim ki fasulyeler sosunu içine çeksin.
Bu arada diğer malzemeleri hazırlayalım ve yeteri kadar bekleyen soslu fasulyeye ekleyip iyice harmanlayalım.Tadını kontrol edip zeytinyağ,limon,tuz yada nar ekşisi ilavesi yapabiliriz.
Hazırladığımız piyazı servis tabağına alıp üzerine tekrar nar ekşisi ve zeytinyağ gezdirip soğuk olarak servis edelim.
Not: Sos miktarını damak tadınıza göre ayarlayabileceğiniz gibi malzemeleri de kendi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.İçinde sevmediğiniz bir malzeme varsa çıkarabilir yada yakışacağını düşündüğünüz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Tags