Es selamü aleyküm dostlar hemen güzelligin tarifini birakip kaciyorum kelam kisa ;)
tarifi bana ait dilerim beyenilir
isvicreye gitmeden evvel yapip ikrama sunmustum ismini de onlar koydu
cilvenin gözü
malzeme
keki icin
3 yumurta
150 gr toz seker
100 ml siviyag
100 ml su
100 gr un
100 gr badem tozu
2 kahve kasigi kabartma tozu
&
ic malzemesi
500 gr olgunlasmis cennet hurmasi (kaki)
1 su bardagi seker
1 su bardagi su
20 gr agar agar
&
kremasi
2 poset krem santi
2 su bardagi süt
&
en üstü icin 1 poset krem santi
bir bardak süt
&
cikolata kremasi icin
50 gr bitter cikolata
50 gr tereyag
1 yemek kasigi bal
kenarlarini kaplamak icin yaklasik 150 gr file badem ben üstlerinide süsledim ;)
öncelikle 28 cm kelepceli kalibimiziyagli kagit ile kaplayalim
firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim
unu badem tozunu ve kabartma tozunu bir kapta karistiralim siviyagi ve suyu ölcüp hazirda bekletelim
mikserimize yumurtayi ve sekeri ekleyip beyazlasincaya kadar cirpalim
önce siviyag ve su ilave edelim daha sonra unlu karisimi ekleyip bir iki kez cevirelim mikserimizi
cok cirpmiyoruz !
kaliba döküp isittigimiz firina verelim hemen yaklasik 30-35 dakika pisiriyoruz
kürdanla kontol etmeyi unutmayalim
pisince kekimiz sogutma teline alip altindan kagidi cikariyoruz tamamen sogumali
cennet hurmalarini soyalim küp seklinde dograyip bir tencereye alalim icerine suda erittigimiz agar agari ve sekeri ekleyip bir kac tasim kaynatalim
hemen bir kaba bosaltip el blendirindan gecirelim
krem santileri süt ile iyice cirpip onuda hazir edelim
simdi pastanin islemlerini siraliyoruz
kekimizi saklayacagimiz kaliba alip etrafina cember gecirelim
cemberi olmayanlar ayni pisirdikleri kalibi kullanabilirler
kekimizin üzerine önce santinin dörtte birini sürelim onun üzerine cennet hurmasinin püresinden 4/ 3 sürelim kalan bir miktarini en üzerine kullanacagiz
tekrar santi sürelim pürenin üzerine
en üstü icin bir poset santi ile sütü cirpip santimizi hazirlayalim .
icersine ve meyve püresini karistiralim
bu tüm islemleri hizlica yapmalisiniz malzeme sertlesmeden
bir naylon posete doldurup posetin ucunu keselim
top top sIkarak malzemeyi bitirelim
cikolata sosu malzemelerini bir tencereye koyup ocakta erimesini saglayalim ilimaya baslayinca
cok sicak olmamali !
kasik yardimi ile tepeciklerin üzerine gezdirelim .bir miktar bu sostan kenarlarina ayirmanizi istiyorum bademleri yapistirmak icin .
pastamizi buzdolabina atip 4-5 saat unutmanizi istiyorum
daha sonra dikkatlice kelepceyi cikarip kenarlarini kavrulmus badem yapraklari ile süsleyin
dilimleyerek servise sunabilirsiniz
afiyet olsun dualara talibim dostlar
destani mercan pastasina tahminde bulunmayi unutmayin yarin aksam bitiyor cünki