BAL KABAKLI TAVUK GÖĞSÜ |
Benim için geçen hafta çok güzel bitti,bu haftadan da aynı güzellikler bekliyorum inşallah.
Ne mi oldu ?
Anne eli gibi Teyze oldu :)
Minicik bir melek daha geldi dünyaya ve o melek bana bir sıfat daha ekledi.Artık bende teyzeyim.Yeni doğduğundan ve hastanede olduğundan henüz teyzeliğimin tadını çıkarmış değilim,evine gelmesini bekliyorum. Bebek kokusunu öyle özlemişim ki,doya doya koklamak istiyorum onu,benim için Bebek kokusu = cennet kokusu demek.Eminim sizlerde de aynı hisleri uyandırıyor.Hepsinin bahtı kokuları kadar güzel olsun inşallah.
Madem teyze oldum o halde bugüne nefis bir tatlı çok yakışacak.Ahmet Emin'im için tarihe notumu düşmek ,baktıkça o güzel günü hatırlamak istiyorum.
![]() |
Bu da doğumhane kapısında kuzenini bekleyen yavru :) |
Gelelim tatlıya,yaparken bile bu tatlı bize çok gelecek diyerek yaptım ama içim rahattı,nasıl olsa çok olursa uzun zamandır denemek istediğim bal kabaklı başka bir tatlıyı hayata geçire bilecektim.
Yapmak istiyorum dediğime bakmayın siz,belli bir tarifim yoktu aslında ,püre halindeki kabak tatlısının altına ya bir muhallebi yapacaktım yada yakışacak başka bir şeyler deneyecektim,maksat üretmek olsun :)
Ve düşündüğüm gibi kabak tatlısı arttı, bir süre düşündükten sonra tavuk göğsüne çok yakışacağını düşündüm ve kolları sıvadım.Tam da düşündüğüm gibi nefis bir tatlı çıktı ortaya,bence siz de deneyip tatmalısınız,benden söylemesi.
Diğer sütlü tatlılarıma BURADAN ,şerbetli tatlılarıma BURADAN ulaşabilirsiniz.
BAL KABAKLI TAVUK GÖĞSÜ |
MALZEMELER
bal kabağı püresi için:
1 kg bal kabağı
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet çubuk tarçın
3-4 adet karanfil
tavuk göğsü için:
1/2 paket margarin yada tuzsuz tereyağ
1 lt. süt
3 Türk kahve fincanı un
2 Türk kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
içine :
ceviz kırıkları
üzerine :
Antep fıstığı
BAL KABAKLI TAVUK GÖĞSÜ |
HAZIRLANIŞI
Bal kabağı püresinin yapılışı:
Öncelikle eğer mümkünse akşamdan kabakları temizleyip toz şekerimizi üzerine döküp kapağını kapatalım ve oda sıcaklığında bırakalım.sabaha şeker erimiş kabakları birazda sulanmış olacak,ilave suya gerek yok o suyla pişirebiliriz.
Kabakların içine çubuk tarçını eşit bir şekilde yerleştirelim,aynı şekilde karanfilleri de serpiştirelim ve ocağa alalım.
Önce orta ateşte 10 dakika kadar tutalım ve altını iyice kısalım, pişmeye bırakalım.Bir kez dikkatli şekilde tersini çevirelim ki iki yüzü de aynı oranda pişsin.
Kabakları yeteri kadar yumuşayınca ocaktan alıp ılımaya bırakalım.Kolay ezmek için normal kabak tatlısından biraz daha fazla pişirelim.Pişen kabakları şerbetin içinden alıp blendırla iyice ezelim bir kenara alalım.
Tavuk göğsü'nün yapılışı:
Öncelikle margarini veya tereyağı tencereye alıp eritelim ,unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.Ardından şekeri de ekleyip biraz daha karıştıralım,sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Eğer topaklanma olduysa sütü döker dökmez blendırla ezebilirsiniz.
Piştikten sonra ocaktan alıp vanilini ekleyelim ve mikserle 15 dakika kadar çırpalım.Ne kadar çok çırparsak o kadar lezzetli olacağını unutmayalım.
Tatlının birleştirilmesi:
Öncelikle tavuk göğsünü kuplara üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde bölüştürelim.Üzerine ceviz kırıkları serpelim.Püre haline getirdiğimiz kabakları bir krema torbasına doldurup cevizli tavuk göğsünün üzerine eşit bir şekilde sıkalım.Üzerini parça Antep fıstığıyla süsleyip buzdolabına kaldıralım.Bir kaç saat dinlendikten sonra soğuk olarak servis edebiliriz.Servis sırasında dilerseniz üzerine biraz daha ceviz kırığı serpebilirsiniz,çok yakışıyor.
AFİYET OLSUN...