![]() |
TAVUK KOKOREÇ |
Serin ,içime ürperten ama bir o kadar da beni mutlu eden güzel bir sabahdan herkese merhaba.
Sahiden özlemişim üşümeyi,daha evvelde söylemiştim,ben kış çocuğuyum,sıcak nemli havalar beni,hasta,uykusuz eder diye,işte bundandır ki bugün çok mutluyum,üşüyorum ama balkon kapısı hala açık,sanırım üşümek iyi geldi bana:)
Neyse efendim ,hem üşüyelim hem yazalım,sizler için yeni bir menü hazırladım,tabi birde yeni bir tarif.Kokoreç sever misiniz ? bilmiyorum ama ben bayılırım,hatta geçen gece sahurda kokoreç yemiştim,o kadar severim yani,ama siz yoook ben bağırsaktan yapılmış kokoreçi yemem derseniz,işte size alternatif bir kokoreç tarifi,yapın yiyin derim.Bayılacaksınız bu lezzete garanti veriyorum,ama baharattan ve sarımsaktan kaçmamalısınız,aksi halde aynı sonucu alamayabilirsiniz,benden söylemesi.
Tarif sevgili Tijen'e ait,canım arkadaşıma buradan teşekkür ediyorum,yayına almak ancak nasip oldu tijen'cim geç oldu ama güç olmadı şükür :)
Şimdiden hepinize bereketli iftarlar.
14. GÜN-İFTAR MENÜSÜ
TERBİYELİ ,KAVRULMUŞ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI
TAVUK KOKOREÇ
YEŞİL SALATA
PİRİNÇ PİLAVI
TİRAMİSU (KEDİ DİLLİ)
Sahurda ne yapayım diye düşünüyorsanız BATONDA KUMPİR öneririm,hem doyurucu hemde çok leziz.
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
TAVUK KOKOREÇ
![]() |
TAVUK KOKOREÇ |
750 gr but göğüs karışık kemiksiz tavuk eti (tavla zarı büyüklüğünde doğranacak)
2/3 çay bardağı sıvıyağ (1 çay bardağından 2 parmak eksik)
7-8 diş sarımsak
4-5 adet domates
5-6 adet sivri biber
kimyon
pul biber
toz kırmızı biber
değirmende çekilmiş karabiber
tuz
kekik
nane
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kasaptan aldığımız kemiksiz tavuk etini 1-2 saat kadar buzluğa kaldırıp donduralım ki küçük tavla zarı boyutunda kesmek daha kolay olsun.mümkün olduğunca küçük doğramalıyız.Ardından yağın yarısını bir tavaya alıp ısıtalım ve tavukları içine atıp soteleyelim.Başka bir tavada kalan sıvıyağ da doğranmış sarımsakları ve biberleri soteleyelim,ardından baharatlarını ekleyip biraz daha çevirdikten sonra,üzerine sotelenmiş tavukları da ekleyip pişirmeye devam edelim.
En son küp küp doğranmış ve fazla suyu süzülmüş domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Sıcak yada ılık olarak servis edelim.
Not: Baharatını bol katmayı unutmayın,lezzeti veren bana göre baharatlar ve sarımsak.
![]() |
TAVUK KOKOREÇ |
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi