SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI (ayranlı çorba) |
Herkese bir günlük aradan sonra yeniden merhaba.
Ramazanın yarısına da gelmiş bulunuyoruz,artık bundan sonrası daha kolay olacak inşallah.Tabi bu arada önerilere ve tariflere son hızla devam.Bugün sizlere sıcak günlerde yenebilecek en güzel çorbalardan biriyle geldim,üstelik çok da doyurucudur.Zaten çoğumuzun bildiği,yaptığı bir çorbayı birde benden okuyun istedim.
Şimdiden hepinize bereketli iftarlar.
15.GÜN İFTAR MENÜSÜ
SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI
DOMATESLİ KÖFTE TABAĞI
GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI
GÜLLAÇ
Sahurda ne yapayım derseniz ,PATATES KROKET yapmanızı öneririm.
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI
Diğer çorba tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
4-5 su bardağı su
kuru nane
kuru maydanoz
kuru dereotu
tuz
yeteri kadar ayran
SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI (ayranlı çorba) |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle akşamdan ıslattığımız buğday ve nohutları ayrı kaplarda ,haşlayalım ve süzelim.Ardından ikisini birleştirip üzerine suyunu ve tuzunu da ekleyip önce orta ateşte kaynamaya,sonra da kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Eğer suyunu tamamen çekerse biraz su ilave edebilirsiniz.Ne çok sulu nede tamamen suyunu çekmiş olsun.Ayranla sulandıracağımızı unutmayalım.
En son kuru baharatlarını da ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra yiyeceğimiz kadarını ayranla buluşturup soğuk olarak tüketelim.
Ocakta tutma süresi nohut ve buğdayınızın haşlanma durumuna göre değişir,diri kalmış bir nohutu biraz daha fazla bekletmeniz gerekebilir ve tabi su miktarı ona göre ayarlanmalıdır.
Not: dilerseniz haşlanmış kuru fasülye de ekleyebilirsiniz,tabi su miktarını da ona göre ayarlamalısınız.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi