Hazır mevsimi gelmiş fiyatları da oldukça uygun olduğu için kendi yaptığınızdan daha temiz bir salçayı bulamayacağınız için salçanızı kendiniz yapmalısınız diye düşünüyorum dostlar..aslında pek kolay ve pratik olan bu salçayı yapmalı bolca dolabımızda bulundurmalıyız.
MALZEMELER
10 kg etli domates (etli domatesleri seçmelisiniz) 10 tatlı kaşığı tuz dilerseniz biraz da zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
HAZIRLANIÅžI
Domatesleri yıkayıp iri iri doğrayın. Geniş bir tencereye alıp orta ateşte ara sıra karıştırarak kendi suyuyla pişirin. İyice yumuşadıktan sonra süzgeçten geçirin.
Daha pratik ve hızlı yapmak isteyen dostlar el blenderi ile tencerenin içinde domatesleri püre haline getirebilir.
Elde ettiğiniz domates püresini yayvan bir kaba alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin. Tuz ekleyip tekrar karıştırın ve ateşten alın.
Salçayı cam kavanozlara üstten 2 parmak boşluk bırakacak şekilde paylaştırın. Kapaklarını sıkıca kapatıp kaynar suda pastörize edin. (1 kiloluk kavanozları 20 dakika, yarım kiloluk kavanozları 15 dakika kaynatın.)
NOT: Hazırlanan salça açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmezse bozulur. Bu nedenle salçayı küçük kavanozlara doldurmanızda yarar var.