hayirli sabahlar dostlar
sizlere bugün zeytinli derotlu ekmek ile geldim .
kahvalti ve ikindi caylariniza eslik edecek bir lezzet beyenmeniz dilegi ile .
gerekli malzeme
1,5 su bardagi ilik süt
1 yemek kasigi seker
1 küp maya (42 gr )
1 yumurta
1 su bardagi siviyag
yarim demet dereotu
bir su bardagi dogranmis zeytin
yarim su bardagi dogranmis ceviz
üzerine sürmek icin bir yumurtanin sarisi
tuz
alabildigine un ( meshur tabir kulak memesi yumsakliginda )
sizlere bugün zeytinli derotlu ekmek ile geldim .
kahvalti ve ikindi caylariniza eslik edecek bir lezzet beyenmeniz dilegi ile .
gerekli malzeme
1,5 su bardagi ilik süt
1 yemek kasigi seker
1 küp maya (42 gr )
1 yumurta
1 su bardagi siviyag
yarim demet dereotu
bir su bardagi dogranmis zeytin
yarim su bardagi dogranmis ceviz
üzerine sürmek icin bir yumurtanin sarisi
tuz
alabildigine un ( meshur tabir kulak memesi yumsakliginda )
yogurma kabimiza öncelikle sütü sekeri siviyagi ,yumurtayi mayayi koyup eritelim
üzerine bir miktar un ve tuzu ekleyelim yogurdukca un ekleyelim ki yumsakligini ayarlayabilelim sonradan ekleyebiliriz ama icinden geri cikarmak mümkün degildir bu hallerde ;)
iyice yoguralim en son zeytini,derotunu,cevizi ekleyip mayanlanmaya birakalim 30-40 dakika yeter helki su sicak havalarda daha cabuktur mayanlanmasi .
mayalanan hamurumuzdan avcumuzun dolusu koparip yuvarlayalim bu isleme baslamadan evvel firinimizi isitmaya ayarlayalim 180 derece olacak yuvarladigimiz hamurlarimizi yagli kagit serilmis tepsiye dizelim 10-15 dakika tepside beklesinler kabarsinlar firina vermeden evvel dikkatlice söndürmeden yumurta sarisini firca yardimi ile sürelim .dogru firina biz cayi ocaga koyarken onlarda pissinler.
cayiniz demlenince sicak sicak sizi beklesinler
afiyet olsun
tarif anonim kendimce uyarladigim ayritilar lezzetlerle