Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum...
Yine bir kahvaltı sofrasıyla haftayı kapatıyoruz. Ramazan girmeden taslaktaki son kahvaltı sofrasını da yayınlayıp aradan çıkarmak istedim.Artık yenileri olursa ramazan sonrasına kalacak.Tabi yanında birde nefis bir açma tarifim var sizlere.Bu arada farkettim ki hiç açma tarifi vermemişim.Genelde göz kararı yaparım ama bunun gibi birkaç tane de nereden aldığımı bilmediğim,tarif vardır lacivert kaplı defterimde.Bol yağlı,bol kalorili ama iyi açma bol yağla yapılanıdır,hatta ben az bile tuttum diyebilirim.Denemenizi tavsiye ederim çok güzel oluyor.
Masamız yine sade ama şık bir masaydı Yağız'la birlikte dizayn ettik sonra da afiyetle hepsini hüplettik :)
Diğer sofralarıma BURADAN , kahvaltılık tariflerim için BURADAN poğaça ve açama tariflerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
Masamın kuş bakışı hali :)
pastırmalı yumurta ,peynirler ve taze meyveler (yemekten sonra harika oluyor)
Reçel tariflerim için TIKLAYIN lütfen...
MALZEMELER
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
2,5 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 yemek kaşığı şeker
80 gr tereyağ
aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
içine sürmek için:
her bir açma için 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı
üzerine:
1 adet yumurta sarısı
çörek otu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle maya,un,yumurta,ılık süt,tuz ve şekeri derince bir kaseye alıp yoğuralım.Ardından yumuşak tereyağını da ekleyip homojen,parlak ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurmaya devam edelim.Unu önce 3,5-4 su bardağı olarak ekleyip ihtiyaç olursa ilave yapalım ki fazla kaçırmış olmayalım.Üzerini nemli bir bezle örterek hamur iki katı olana kadar mayalayalım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle ya da bir merdane yardımıyla pasta tabağına yakın açıp yumuşak tereyağı içine koyalım ve rulo yapalım.Yaptığımız ruloyu ters yönlere çevirerek biraz uzatalım ve iki ucunu birleştirip yağlanmış fırın tepsisine alalım.Tüm hamur bitene kadar aynı işlemleri uygulayıp üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpip,önceden ısıtılımış 190- 200 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi