Es selamü aleyküm dostlarim .
yaz geliyor geldi denirken galiba geldi .bu gün kizimi almaya giderken icimde yanan türkiye özlemindenmidir bilmiyorum rüzgar tipki memlekettim deki gibi esiyordu .günes sicak rüzgar serin .yol boyunca cocukluguma aldi gitti beni sanki cocuklugumun gectigi yollarda oynuyor o sokaklarda geziyordum .gurbet insana bu halleri yasatiyor iste baktiginiz her yer bir köseye benziyor ,rüzgar tipki ordaki gibi esiyor agaclarin hisirtisi bile tipkisi oluyor :( hamdolsun rabbime dogdugumuz yerde degil doydugumuz yerdeyiz iste .
yazdan bahsederken baska konuya daldik biz tarifimize dönelüm ismi yaz corbasi tarfi bana ait umarim beyenilir etsiz ,terbiye yapilmadan kendine has bir lezzet oldu özellikle kizim cok beyendi .,cünki havucu cok ama cok sever .
yaz geliyor geldi denirken galiba geldi .bu gün kizimi almaya giderken icimde yanan türkiye özlemindenmidir bilmiyorum rüzgar tipki memlekettim deki gibi esiyordu .günes sicak rüzgar serin .yol boyunca cocukluguma aldi gitti beni sanki cocuklugumun gectigi yollarda oynuyor o sokaklarda geziyordum .gurbet insana bu halleri yasatiyor iste baktiginiz her yer bir köseye benziyor ,rüzgar tipki ordaki gibi esiyor agaclarin hisirtisi bile tipkisi oluyor :( hamdolsun rabbime dogdugumuz yerde degil doydugumuz yerdeyiz iste .
yazdan bahsederken baska konuya daldik biz tarifimize dönelüm ismi yaz corbasi tarfi bana ait umarim beyenilir etsiz ,terbiye yapilmadan kendine has bir lezzet oldu özellikle kizim cok beyendi .,cünki havucu cok ama cok sever .
malzeme icin
3 yemek kasigi tereyag
1 kuru sogan
100 gr arpa sehriye
200 gr havuc
1 limonun suyu
1.500 ml su (dilerseniz tavuk suyu kullanabilirsiniz )
tuz karabiber
biraz muskat
bir avuc dogranmis maydanoz
yapilisi
tencereye yagi koyup ,üzerine ince yemeklik dogradiginiz soganlari hafif kavurup üzerine
arpa sehriyeyi ekleyin. bir sürede onunla beraber kavurmaya devam edin .soganlar kahverengi oluncaya kadar beraberce kavurun
üzerine suyu ekleyin tuz karabiber ve muskati bu asamada ekleyin yaklasik orta ayarda 15 dakika kaynatin
15 dakikanin sonunda soyup, kücük küpler halinde dogradiginiz havuclari ekleyin
bir 15 dakika daha kaynatin corbamiz pisince icersine ocaktan indirmeden limonun suyunu ekleyin dogranmis maydonuzu serpistirin 15-20 dakika dinlendirip servise sunun
corbaniza sebze özü ekleyebilirseniz lezzeti daha yogun olacaktir
afiyet olsun. dualara talibim her daim