KREM ŞANTİLİ KURABİYE |
Herkese mutlu ve serin bir akşam diliyorum..
Sanırım bugünün en iyi temennisi serin akşam dilemek olur,malum kavruluyoruz.Ama bu da geçecek inşallah en sevdiğim mevsim son bahar geri gelecek.
Bugün de kurabiye tariflerine devam ediyoruz,sırada yine taslakta beklemekten bir hal olmuş nefis bir tarif var.Herkes yaptı bir ben kaldım dediğim krem şantili nefis bir kurabiye,çok tarif vardı ama ben o zaman yine müge 'nin tarifini kendime uygun görüp yapmıştım.İyi de yapmışım çok leziz oldu.Bu arada geçen gün müge'yle birlikteydik ,ilk karşılaşmaydı ve onu bir kez daha sevdim,bu tarifle de tatildeki müge'nin kulaklarını çınlatmış olalım:)
Eğer hala denemediyseniz mutlaka deneyin derim.Hem pratik hemde lezzetli.
Bugün de kurabiye tariflerine devam ediyoruz,sırada yine taslakta beklemekten bir hal olmuş nefis bir tarif var.Herkes yaptı bir ben kaldım dediğim krem şantili nefis bir kurabiye,çok tarif vardı ama ben o zaman yine müge 'nin tarifini kendime uygun görüp yapmıştım.İyi de yapmışım çok leziz oldu.Bu arada geçen gün müge'yle birlikteydik ,ilk karşılaşmaydı ve onu bir kez daha sevdim,bu tarifle de tatildeki müge'nin kulaklarını çınlatmış olalım:)
Eğer hala denemediyseniz mutlaka deneyin derim.Hem pratik hemde lezzetli.
Diğer kurabiye tariflerime BURADAN ,pratik lezzetlere BURADAN ,çay saati tariflerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
1 kutu kremşanti (2 poşet)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çekilmiş fındık
aldığı kadar un (2 su bardağı kadar)
üzerine:
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle krem şantileri toz haliyle derin bir yoğurma kabına alıp üzerine sıvı yağı ekleyelim ve karıştıralım.Ardından elenmiş unu ekleyip hamur kendini toplayana kadar yoğuralım.Çekilmiş fındığı da ekleyip biraz daha yoğuralım ve buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp dilediğimiz gibi şekil verelim ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirip önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpelim.Çok şekerli sevmiyorsanız pudra şekerini daha az dökebilirsiniz.Tercih size kalmış.
AFİYET OLSUN...