yaz geldi yaşasın...sevenlerinin özlediği bir yaz oldu....henüz deniz kokusu alamadım ama olsun ....
yaz günlerini çok seviyorum uzun uzun,,herşeyi yapacak rahat zamanı var insnaın...yaz meyvelerini de daha çok seviyorum tatlı tatlı, sulu sulu....tam benim mevsimim....
tek kötü yanı yaptığım tatlı ve yemeklerin tariflerini yazmak için kendime vakit yaratamamak...:(((...o kadar biriken resim varki....bugün sizlerle çok haifif, leziz ve sunumu güzel bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum...
sizler dilerseniz mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz...
ben 3 lt sütten bütün muhallebiyi yapıp, sonra üç eşit parçaya böldüm, renklendirdim....ama 3 lt sütü karıştırmak hem biraz kolu yoruyor, hem de süreyi uzatıyor sanki..... o nedenle tarifimi 1 kg lık parçalar halinde veriyorum...
malzeme:
* 1 lt süt
* 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
* 3 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 50 gr margarin
* 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
* 3 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 50 gr margarin
* 1 paket petibör bisküvi ( mikserle un haline getirilmiş)
* 1 yemek kaşığı nescafe
* 1 yemek kaşığı kakao
yapılışı:
* tencereye şeker,un,nişasta,süt ( 1 Lt ) alınıp devamlı karıştırarak koyulaşana dek pişirilir (işin sırrı sürekli karıştırmakta)
* pişirilen muhallebimiz göz göz olunca ocağın altını kapatıp margarini ekleyip karıştırmaya devam edilir
* 1 yemek kaşığı kakao ile karıştırılıp kupların altına 1 cm kalınlığında paylaştırılır
*****kupların ilk kakaolu katı biraz soğuduktan sonra toz haline getirilen bisküviden her bir kup bardağına birer yemek kaşığı yayılır
* yine aynı tarifle ( 1lt süt, şeker, nişasta, un, margarin ) den 2.muhallebimizide pişirip, en son ocaktan indirirken 1 yemek kaşığı nescafe renklendirip kup'un 2. katı olarak birer cm kuplara eşit dağıtılır
*******kupun 2.nescafeli kısmınıda dağıttıktan sonra 1 yemek kaşığı toz bisküviden yine birer yemek kaşığı yayılır
* 3.kat sade muhallebimizi de yapıp kuplara yayınca geriye sadece soğumasını beklemek kalıyor.....* pişirilen muhallebimiz göz göz olunca ocağın altını kapatıp margarini ekleyip karıştırmaya devam edilir
* 1 yemek kaşığı kakao ile karıştırılıp kupların altına 1 cm kalınlığında paylaştırılır
*****kupların ilk kakaolu katı biraz soğuduktan sonra toz haline getirilen bisküviden her bir kup bardağına birer yemek kaşığı yayılır
* yine aynı tarifle ( 1lt süt, şeker, nişasta, un, margarin ) den 2.muhallebimizide pişirip, en son ocaktan indirirken 1 yemek kaşığı nescafe renklendirip kup'un 2. katı olarak birer cm kuplara eşit dağıtılır
*******kupun 2.nescafeli kısmınıda dağıttıktan sonra 1 yemek kaşığı toz bisküviden yine birer yemek kaşığı yayılır