PASTIRMALI ,PEYNİRLİ RİGATONİ MAKARNA |
Herkese güzel bir gün diliyorum...
Benim için fotoğrafından dolayı oldukça hüzünlü bir tarifle devam etmek istedim bugün,hüzünlü ama anısı güzel.Makarnanın ne hüznü ne anısı olur ki ? dediniz biliyorum ama ben fondaki şekerlerden ,bir zamanlar büyük bir hevesle aldığım japon balıklarımdan bahsediyorum.Onlar artık malesef yok,bu fotoğrafı çektikten sonra birer birer kaybettik onları :(
Bu fotoğrafta hatıra kaldı,ne de güzel görünüyorlar.
Neden öldüler hiç anlamadım,çok üzüldük ama gidip yenisini de alamadık.Ya onlarda ölürse diye korkuyorum.Neyse efendim yeter içinizi kıydığım en iyisi ben tarifime geçeyim,pratik ve nefis bir makarna tarifi,pastırma ve peynirin müthiş uyumuyla bayıldığımız bir lezzet,mutlaka denemelisiniz.
Diğer makarna tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
1 paket rigatoni makarna
haşlamak için:
yeteri kadar su
tuz
1 talı kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
7-8 dilim pastırma
dilediğiniz kadar beyaz peynir
HAZIRLANIŞI
Öncelikle makarnayı tuzunu ve yağını eklediğimiz kaynayan suya atalım ve orta derecede pişirelim.
( daha evvelde söylemiştim ben genelde makarnaya yetecek kadar su koyup tamamen çektiriyorum,hem daha leziz hem de vitaminli oluyor,ama normal usul yapıp suyunu da değerlendirebilirsiniz,mesela daha evvel tarifini verdiğim makarna suyuna brokoli çorbası gibi bir çorba yapabilirsiniz).
Eğer haşlama usulü yaparsanız suyunu süzüp soğuk sudan geçirip tekrar süzülmeye bırakalım.Diğer taraftan tencereye yağları alıp eritelim ve doğradığımız pastırmayı da ilave edip kavurmaya başlayalım,pastırmaların rengi dönüp pişince makarnayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.En son ocaktan alıp ufalanmış beyaz peyniri ekleyip sıcak olarak servis edelim.
Not: tuz yazmayı unuttuğumu sanmayın sakın,pastırma ve peynirde yeteri kadar tuz olduğu için ben tuz eklemedim,size de tavsiye etmem ama yine de tercih sizin.
PASTIRMALI ,PEYNİRLİ RİGATONİ MAKARNA |
AFİYET,ŞEKER OLSUN...