MUHALLEBİLİ LOKUM |
Herkese MERHABALAR.
Bu aralar yoğun olduğumdan dün bahsetmiştim,aynı hızla devam ediyorum,bakalım ne zaman es vereceğim,tarifimi yayınlayıp, linklerimi sosyal medyaya atıp kaçı veriyorum.
Bugün de maç soframızdaki tariflerden biriyle devam ediyoruz,malum kalana kar yağıyor buralarda :)
Tatlı krizim tutmuş olmalı ki bu tarifle devam etmek istedim,elim nedense ona gidiverdi,vardır bir hikmeti dedim ve yazdım ;)
Belki on yıldan fazladır yaparım bu lokumları,taaa bekarlığımdan beri yani.Her zamanda sevilerek yenmiştir.O zamandan bu zamana çok da meşhur oldu,halbuki o dönemde çok az kişi bilip yapıyordu.
Eğer hala bu lokumlardan yapıp,yemediyseniz tam zamanıdır bence (neden zamanıysa artık:),mutlaka denemelisiniz diyorum ve geçiyorum tarife.
MALZEMELER
3 su bardağından biraz fazla süt
2,5 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
2 adet vanilya
tabanı için :
kakaolu petibör büsküvi
içine iri kırılmış ceviz
MUHALLEBİLİ LOKUM |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yağı tencereye alıp eritelim ve unu pembeleşene kadar kavuralım.Ardından sütü ve toz şekeri ekleyip hızlıca karıştıralım,eğer topak kaldıysa blendırdan geçirip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim ve ocaktan alalım.
Vanilyaları da ekleyip en az 10 dakika mikserle çırpalım.Diğer tarafta büyük borcam bir tepsiyi ıslatıp fazla suyunu dökelim ve un haline getirdiğimiz kakaolu büsküvileri bütün tabana eşit olarak yayalım.muhallebimizi ince bir şekilde büsküvilerin üzerine yayalım.
Üzerine iri kırılmış cevizleri de serpip buzdolabına kaldıralım.4-5 saat dinlendikten sonra servis edeceğimiz zaman 2 cm eninde şeritler halinde kesip 2 kere dolanmış parçalar halinde rulo yapalım ve soğuk olarak servis edelim.
Not: ben yarısını hindistan cevizli yaptığım için iki tepsiye böldüm,birine hindistan cevizi diğerine de kakaolu büsküvi döşedim,dilerseniz sizde öyle yapabilirsiniz.Ancak kakaolu büsküvili olanlar her zaman daha çok seviliyor haberiniz olsun.
Not: tatlıyı ne kadar ince dökerseniz o kadar başarılı rulo yaparsınız,buzdolabında bekletme sürenizde bunda etkilidir,ne kadar beklerse o kadar kendini çeker ve düzgün rulo olurlar.
Tatlı tek tepsiyle kalın olacaksa, iki tepsiye de dökebilirsiniz.
Ben bu defa biraz acele ettim her zamanki gibi muntazam olmadı malesef..
AFİYET OLSUN....