Yaz birdenbire sıcaklarla kendini hissettirdi bu nedenle bugün sıcak havalarda en güzel yemek alternatifi olan hafif, lezzetli bir salata tarifi vereceğim. Caprese İtalyanların meşhur bir salatası olup en büyük özelliği İtalyan bayrağının renklerine (yeşil, kırmızı,beyaz) sahip malzemelerden yapılmış olmasıdır. Geçen yaz İtalya'ya gittiğimizde her öğün mutlaka soframıza istediğim bu salatanın tarifinden önce İtalyanlardan öğrendiğim bazı özelliklerini sizinle paylaşmak istiyorum.Salatada domates seçimine çok önem veriyorlar domates olgun olacak ama fazla yumuşamış olmayacak ve rengi tam kırmızı olacak. Zeytinyağı olarak çok iyi bir zeytinyağı kullanıyorlar.
Malzemeler:
Domates (istenilen miktarda)
mozzarella peyniri (istenilen miktarda)
taze fesleğen yaprakları
sızma zeytinyağı
az miktarda yeÅŸillik(isterseniz kullanmayabilirsiniz)
çok az tuz
çok az karabiber
çok az kuru kekik
Hazırlanışı:
Doğranmış yeşillikler tabağın altına yayılır.(Yeşillikleri isterseniz koymayabilirsiniz) Domatesler ve mozzarella peyniri dilimlenir ve tabağa dizilir.Fesleğen yaprakları üstlerine konulur. Sızma zeytinyağı üzerlerine gezdirilir. Tuz, karabiber ve kekik serpilir. Hemen taze taze servis yapılır.
AFÄ°YET OLSUN
NOT: Fotoğraf İtalya'da yediğim salatanın fotoğrafıdır.
Malzemeler:
Domates (istenilen miktarda)
mozzarella peyniri (istenilen miktarda)
taze fesleğen yaprakları
sızma zeytinyağı
az miktarda yeÅŸillik(isterseniz kullanmayabilirsiniz)
çok az tuz
çok az karabiber
çok az kuru kekik
Hazırlanışı:
Doğranmış yeşillikler tabağın altına yayılır.(Yeşillikleri isterseniz koymayabilirsiniz) Domatesler ve mozzarella peyniri dilimlenir ve tabağa dizilir.Fesleğen yaprakları üstlerine konulur. Sızma zeytinyağı üzerlerine gezdirilir. Tuz, karabiber ve kekik serpilir. Hemen taze taze servis yapılır.
AFÄ°YET OLSUN
NOT: Fotoğraf İtalya'da yediğim salatanın fotoğrafıdır.