Hafta başında arkadaşım Zeliha bizleri yeni evinde ağırlayıp, fotoğraflarda ki harika lezzetleri hazırladı. Verda Su madımak yemeğini taze yufka ekmeği ile birlikte o kadar güzel ve severek yedi ki bu nedenle de sofranın ismi “ madımak sofrası” olsun istedim. Madımak Çorum’da çok sevilen ve tüketilen bir yemek olunca tam ölçülerini almayı unutmuş olsam da, aşağıda arkadaşımın yaptığı haliyle tarifini de yazacağım. Ben daha önce tarifini burada paylaştığım yumurtalı halini de çok seviyorum. Temizleme aşaması biraz zahmetli olsa da bulabilirseniz mevsimi geçmeden sizde özellikle yufka ekmeği ile birlikte deneyin…
Menü;
- Madımak yemeği
- Mercimekli kuskus salatası
- Peynirli çörek
- Haşhaşlı çörek
- Közlenmiş kırmızıbiber salatası
- Sade kek
Madımak yemeği
Malzemeler:
- 500gr madımak
- 2–3 yemek kaşığı ince bulgur
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz
Hazırlanması:
- Ön hazırlık olarak madımakları temizleyip yıkayın ve suyunu süzdürün daha sonra bıçakla doğrayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve derin bir tencerede sıvıyağda kavurun.
- Salçayı ilave edip çok az kavurun.
- Üzerine doğranmış madımakları ilave edip ara sıra karıştırın.
- Madımakların rengi değişmeye başlayınca sıcak su ilave edip kaynatın.
- Kaynayan suya bulgurları ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirin.
- İsteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ve yufka ekmeği ile servis edin.