Bu aralar tatlı telaşlarım,sevdiklerime kavuşmalarım var.
Bunların yanında can sıkıcı durumlarım da var tabi,hastalar ve hastalıklar,rabbim tüm hastalara acil şifalar versin.Bir koşturmacadır gidiyor,bakalım daha ne kadar sürecek,tatlı olduğu sürece yoğunluğu severim ama tatsız olunca benimde tadım kaçıyor yani.
karaköy böreği |
Neyse efendim asıl konumuza gelelim artık,diyeceksiniz ki hangi maç bu ?
Tabi ki cimbom'la oynadığımız şampiyonluk maçı,bu arada fenerli olduğum da anlaşıldı sanırım:)
Eğer şampiyon olsaydık bu postun başlığı şampiyonluk soframız olacaktı,şampiyonluk kaçınca başlığımız da değişip maç sofrası oluverdi.
Bu vesileyle gecikmeli de olsa,cimbom'lu arkadaşlarımın şampiyonluğunu da kutluyorum.Biz olsaydık iyiydi ama,kısmet değilmiş :)
PATATES KROKET |
Patates kroket tarifi için tıklayın
Şampiyon olamadık belki ama canım kuzenlerimle geçirdiğimiz,sonu bizi üzen ancak genelde çok keyifli bir akşamdan kalan bu sofrayı ve tarifleri de anı defterimize eklemiş olduk.(kendimi bile okurken yorduğum bir cümle kurmayı nasıl başarmış isem artık :)
Şimdilik yalnızca milföy çanaklarının tarifini yazdım,daha evvel benzer bir börekle buradaki sunumumla katıldığım yarışmada ödül kazanmıştım,orada yalnızca sunum önemli olduğu için daha bir özenmiştim,burada ise sunumdan çok lezzet ön plandaydı,aceleden biraz dağıtmışım.
ARPA ŞEHRİYE SALATASI |
Arpa şehriye salatasının tarifi için tıklayın..
ÇİĞ KÖFTE |
İlerleyen günlerde diğer tarifleri de sırasıyla yayınlamak en büyük arzum.Ancak çiğ köftenin tarifini beklerseniz daha çok beklersiniz çünkü onu ben yapmadım^:^
Ama bir gün o işe de el atacağımdan hiç şüpheniz olmasın diyorum ve sizi yemeklerimin fotoğrafı ardından da pratik ve şık tarifim İle baş başa bırakıyorum.
Muhallebili lokum'un tarifi için tıklayın..
KAŞAR PEYNİRLİ ,SALAMLI MİLFÖY ÇANAKLARI |
KAŞAR PEYNİRLİ ,SALAMLI MİLFÖY ÇANAKLARI
MALZEMELER
12 adet milföy hamuru
salam
kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle milföyleri buzluktan çıkarıp,orta derecede eritelim,ne çok erimiş,yumuşamış ne de çok sert olmasın.Ardından teflon muffin kalıplarının her bir yuvasına bir hamur olacak şekilde dört tarafını hafif içe kıvırarak lale şekli verelim ve dibine bir bıçak yardımıyla küçük delikler açalım ki iç kısmı çok kabarmasın.
İçine bolca doğranmış salam ve kaşar peyniri yerleştirip önceden ısıtılımış 190 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim.
Not: milföy çanaklarının yada her hangi milföy böreğinin kabarması hamurunuzun kalitesiyle bire bir orantılıdır,her hamur kabarmıyor malesef,ama fırının kapağını da çok sık açmayın derim,bilhassa kabarana kadar açmamaya özen gösterin.
Dilerseniz aynı usül de şekil vererek, başka malzemelerle de yapabilirsiniz,tercih size kalmış.
AFİYET;ŞEKER OLSUN....