KOLAY UN KURABİYESİ ( SIVIYAĞ İLE ) |
Herkese mutlu,güzel bir hafta diliyorum...
Haftaya tatlı bir tarifle başlayalım,haftamız tatlı geçsin istedim.Hemde hafif ,pratik ve 3 malzemeyle yapılan nefis bir kurabiye tarifi.Bu haftayı kendi blogum adına kurabiye haftası ilan ettim.Taslaktaki tarifleri ramazan gelmeden eritmek lazım.Hatta önümüzdeki haftaya da sarkabilir.
Malum ramazanda böyle tariflerden çok yemek ve tatlı tarifleri yayınlamak gerek.Araya arada başka tarifler de girebilir ama ardı ardına kurabiye tarifleri gelecek şimdiden haberiniz olsun.
Bu kurabiye, annemin tarif defterinden,kim bilir nereden almıştır,çok eski bir tarif.Sıvıyağla yapıldığı için çok hafif bir kurabiye,bence denemelisiniz.
Diğer kurabiye tariflerime BURADAN çay saati tariflerime BURADAN pratik lezzetlere de BURADAN ulaşabilirsiniz..
MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri ve toz şeker karışımı
(pudra şekeri 1 bardaktan 2 parmak eksik olsun,kalanını toz şekerle tamamlayalım)
aldığı kadar un (3 su bardağı kadar)
üzerine:
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şeker ve sıvı yağı derin bir kaba alıp karıştıralım,üzerine elenmiş unu yavaş yavaş eklemeye başlayalım.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim.Sonra hamurdan parçalar koparıp dilediğimiz şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 160-170 dereceli fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim.Yaklaşık 10 dakika sürüyor pişmesi ama fırından fırına değişiklik göstereceğinden sürekli kontrol etmekte fayda var.
Fırından ilk çıktığında yumuşak olacaktır sizi aldatmasın,soğuyunca sertleşiyor.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebiliriz.
Not: Toz şeker daha çıtır çıtır olmasını sağlıyor ama dilerseniz tamamını pudra şekeriyle de yapabilirsiniz,tercih size kalmış.
AFİYET OLSUN...