Bir önceki yazıda söylediğim her şey aslında bu yazı içinde geçerli. Baştan söyleyeyim ki bu lezzetleri hazır almak çok kolay ama evde kendim yapmak benim için inanılmaz zevkli. Sadece çok fazla abarttığımı düşünen var mı çok merak ediyorum:)))
Malzemeler:
- 400 gr süt ( 2 su bardağı )
- 400 gr krema ( 2 küçük kutu )
- Yarım yemek kaşığı yoğurt
- Bir damla sirke
- Çok az tuz ( kahvaltı için kullanacak olanlar tuz eklesin, tatlı için kullanacaksanız tuz eklemeyin )
Hazırlanması:
- Krema, süt, yoğurt ve sirkeyi bir tencereye alıp karıştırın.
- Ocağı yakıp, kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika ara sıra karıştırın.
- Ocağın altını kapatıp, peynir soğuyana kadar bekleyin.
- Bir tülbenti süzgecin üzerine serip soğuyan peyniri tülbentin içerisine alın.
- Ağzını bağlayıp suyunun süzülmesini bekleyin.(ya da suyunun süzülmesi için yüksek bir yere asın).
- 1 saat bekleyin.
- Suyu süzüldükten sonra peyniri bir saklama kabına alıp buzdolabına koyun.
- Yarım saat dinlendirdikten sonra dolaptan çıkarıp mikserle güzelce çırpın.
- Bir gece dolapta dinlendirip ertesi gün servis edin.
Not;
İsterseniz sarımsak ya da baharat ilavesi yapabilirsiniz.
Tarif Yeturla lezzet kareleri bloğundan, maalesef şuan ulaşılamıyor.