Es selamü aleyküm dostlar hepinize hayirli geceler olsun .
zonklayan ayaklarimin üzerinde durmakta zorlanirken ,tarif ekleme duygum kabardi . Hamd olsun yinede ..
artik havalar isindikca yaz günlerine uygun hafif ayni zaman da buzdolap da, hazir beklemesi gereken lezzetler araniyor .
bu verecegim tarifi bol miktar da yapip, buzdolabin da bir kac gün saklayabilirisiniz .nerdenmi cikti bu tarif dün esim alisveristen eve bir kac torba biber ile dönünce benden kizartma istedi .
mutfak zaten su zaman da en sefil durumunu yasarken, birde yag kokusu ve kizatma yaglarinin sicramasina gönlüm razi gelmedi .
yavas da olsa zar zor pisiren firinima adeta yalvarircasina bakip ,ya Allah bismillah deyip hazirlayip koydum firina.
biraz uzun sürsede lezzet yönünden güzel oldugu icin paylasayim dedim .ben size normal zaman birimi asagi yukari verecegim tarifin konsepti bana ait
malzeme
2 kemer patlicani
600 gr yesil biraz iri biber
4-5 adet uzun kirmizi iri biber
1 büyük yemeklik sogan
2 yesil orta boy kabak
10 adet kiraz domates
1 cay bardagi hakiki zeytin yag
3-4 dis sarimsak ezilmis
1 cay kasigi kekik
1 kutu dogranmis konserve domates
tuz karabiber 1 cay kasigi nane
zonklayan ayaklarimin üzerinde durmakta zorlanirken ,tarif ekleme duygum kabardi . Hamd olsun yinede ..
artik havalar isindikca yaz günlerine uygun hafif ayni zaman da buzdolap da, hazir beklemesi gereken lezzetler araniyor .
bu verecegim tarifi bol miktar da yapip, buzdolabin da bir kac gün saklayabilirisiniz .nerdenmi cikti bu tarif dün esim alisveristen eve bir kac torba biber ile dönünce benden kizartma istedi .
mutfak zaten su zaman da en sefil durumunu yasarken, birde yag kokusu ve kizatma yaglarinin sicramasina gönlüm razi gelmedi .
yavas da olsa zar zor pisiren firinima adeta yalvarircasina bakip ,ya Allah bismillah deyip hazirlayip koydum firina.
biraz uzun sürsede lezzet yönünden güzel oldugu icin paylasayim dedim .ben size normal zaman birimi asagi yukari verecegim tarifin konsepti bana ait
malzeme
2 kemer patlicani
600 gr yesil biraz iri biber
4-5 adet uzun kirmizi iri biber
1 büyük yemeklik sogan
2 yesil orta boy kabak
10 adet kiraz domates
1 cay bardagi hakiki zeytin yag
3-4 dis sarimsak ezilmis
1 cay kasigi kekik
1 kutu dogranmis konserve domates
tuz karabiber 1 cay kasigi nane
patlicanlari yikayip alacali soyun kabaklari catal ile kaziyin biberleri ayni ebatta olacak sekilde ( kusbasi )dograyip tepsiye alin kuru sogani da iri parcalar halinde dograyin derin firin kabiniza koyun.domatesleri ara ara serpistirin
üzerine zeytin yagini gezidirin
tuzunu taze cekilmis karabiberi kekigi ve kirmizi toz biberi serpistirin sarimsagi ezip sebzelere ilave edin
elinizle harmanlayin isitilmis 250 derece firinda yaklasik 30- 35 dakika soteleyin. bir iki kez karistirmayi ihmal etmeyin .
tepsinizi disariya alip üzerine konserve domatesi gezdirin biraz karisitirin tekrar ayni sida 20 dakika daha pisirin
pisen yemeginizi servis kasenize alip üzerini maydonoz ile süsleyin ister soguk ister sicak servis yapin
afiyet olsun