Es selamü aleyküm dostlar hayirli bir hafta sonu diliyorum. arap kadayifi cocukluguma ait bir lezzet .
malesef gurbetin bir aci yanida bu lezzetleri bulmaniz mümkün olmuyor. Hamuru taze satilir memleketimde hamur hazir olunca hazirlamak sorun olmaz arap kadayifini .özlenen lezzetler carelere yönlendirir insani
kizimin arkadasi geldigi gün benden pan kek istediler .onlara pan kek yaparken aklima geldi neden olmasin ?
denedim o has lezzeti ne kadar yakalayamasamda ,özlem gidermek adina bir alternatif oldu bana
Buyrun
pan kek hamuru yapilisi burada malzemelerde
2 su bardagi iri cekilmis ceviz
2 yemek kasigi seker cevizin icine
yarim cay kasigi tarcin
4 yumurta
serbet
serbet icin 1 kg seker
1 litre su
birkac damla limon suyu
yapilisi
öncelikle serbetimizi hazirlamamiz gerekiyor sekeri suyu ocaga koyup kaynatin indireceginize yakin icersine limonu ekleyip sogumaya alin
pan kek hamurunu hazirlayin tarifte yazdigi sekilde (ama bir tarafini pisirmeden!! hamurlari alin
üzerleri delik delik olunca öbür tarafini ceviriyorduk tarifte burda biraz daha uzun tutuyoruz hamurlari ama kizartmiyoruz )
iri cekilmis cevizi seker ve tarcini bir kapta karistirin
hamurlari bir tabaga kurumamalari icin pisirdiginiz taraflari ,alta gelecek sekilde koyun
üzerine bir bez örtünki kurumasinlar isleme kadar
bir kaseye yumurtalari kirip biraz cirpin. firca yardimi ile hamurun pisirmediginiz tarafinin kenarlarina sürün
hamurun icersine bir kasik cevizli karisimdan koyup kenarlarini iyice yapistirin ,yarim ay seklinde olmali
kapattiginiz hamuru tekrar cirptiginiz yumurtaya batirip heryerini bulayin
kizgin yaga atip her iki tarafini kizartin
kigin yagdan alip ,soguk serbete atin .yaklasik 5-7 dakika sonra serbetten cikarin
daha sonra servise sunabilirsiniz
afiyet olsun .