Es selamü aleyküm dostlar .menümüzde bu gün pilav var .evet pilav .
eskiler pilavin iyi devsirilmedigi mutfaktan iyi yemek cikmaz demisler .aslinda sanattir pilav pisirmek .ben burada pilavin ustasiyim demek istemiyorum ama senelerce olusan tecrübeler birseyler kazandiriyor insana .niyet paylasmaktir bulunsun blogumda degilmi :) olurda isinize yarar bir noktayi paylasmis olurum .
pirincin iyisini alip, yanlizca onu pilavda kullanmanizi tavsiye ederim .corbalik ,dolmalik ,sütlac yada baska seyler adina ayni pirinci kullanip mutfak bütcesini sarsmaya gerek yok .her hangi bir pirinc olabilir ama pilav icin iyi pirinc bulunsun mutfaginizda
gerekli malzeme
2 su bardagi pirinc
1 cay bardagi tel sehriye
yarim cay bardagindan biraz fazla sivi yag
1 kahve kasigi tereyag
tuz karabiber
1 kahve kasigi limon sirkesi
1 kahve kasigi seker
3,5 su bardagi su
yapilis
eskiler pilavin iyi devsirilmedigi mutfaktan iyi yemek cikmaz demisler .aslinda sanattir pilav pisirmek .ben burada pilavin ustasiyim demek istemiyorum ama senelerce olusan tecrübeler birseyler kazandiriyor insana .niyet paylasmaktir bulunsun blogumda degilmi :) olurda isinize yarar bir noktayi paylasmis olurum .
pirincin iyisini alip, yanlizca onu pilavda kullanmanizi tavsiye ederim .corbalik ,dolmalik ,sütlac yada baska seyler adina ayni pirinci kullanip mutfak bütcesini sarsmaya gerek yok .her hangi bir pirinc olabilir ama pilav icin iyi pirinc bulunsun mutfaginizda
gerekli malzeme
2 su bardagi pirinc
1 cay bardagi tel sehriye
yarim cay bardagindan biraz fazla sivi yag
1 kahve kasigi tereyag
tuz karabiber
1 kahve kasigi limon sirkesi
1 kahve kasigi seker
3,5 su bardagi su
yapilis
pirinci bir su yikayip elinizin dayanabilcegi sicaklikta sicak suyla islatin .yaklasik 20 dakika yeterli olur
20 dakika sonra akan suyun altinda pirincimizi yikayalim .öyleki akan su ,pirincten duru olmali ,suyu koyunca pirincleri görmelisiniz .yikanan pirinci tel süzgece koyup süzülmesi icin bekletin
mutlaka dibi kalin bir tencereye sivi yagi koyup sehriyeyi icine boslatin ocaga koyun
tuzunu karabiberini sekerini ilk asamada koymanizi istiyorum
sehriyeleri dikkatlice kavuralim dikkat edelim yanmasinlar altin rengine dönünce, icersine tereyagini birakalim hemen ocaktan cekip karistiralim ki tereyag yanmasin
bu resmi su sebebten koydum pirincin suyunu koyarken tencereyi ocaktan alip lavobaya gitmenizi istiyorum yemekten cikan buhar elinizi yakabilir etrafa sicrayan yaglar genelde batirir .heleki benim gibi mutfaginiz ayna kapliysa direk lavoboya gidin
pilavimizin suyunu koyup sirkeyi de ekledikten sonra tencereyi tekrar ocaga koyalim
koydugumuz su kaynayinca hemen
icersine süzülen pirincleri ekleyip karistiralim .tencerenin kapagini kapatip orta derece isida pismeye birakalim .bundan sonra tencerenin bir kez kapagini acma hakki taniyorum size ,öyle ara ara acip bakmak yok karistirmak yok
o verdigim bir kez de actiginiz da pilavinizi tahta bir cubuk ile karistirin yanliz bir kez! tekrar kapagini kapatin pismeye devam etsin 15 dakikayi bulmuyor genelde bu süre
bu sürenin sonunda kapagi acip cubuk ile kenarindan suyuna bakin tamamen cekmis olmali
ne derler pismis asa su girmez ama ben tezat bir insanim ya tezatlik iste :)yarim cay bardindan biraz az su ekleyip kapagin altina mutfak kagidi koyun
bu sekilde 15 dakika demlendirin
tencerenizin kapagini acip tahta cubugunuzla havalandirin pilavinizi kaselerde porsiyonlara ayirip dilediginiz yemekle servis yapin
afiyet olsun