Es selamü aleyküm dostlar havalarin isinmasiyla tatlarda hafifleme oluyor .notlarimi karistirirken seneler öncesi bir tarif geldi elime.
ilk ana yarim kiz kardesimde yemistim onun ellerinden daha bir tatli olmustu cok beyenip not almisim paylasmaliyim dostlarla bunu dedim .
malzeme esasinda 6 kisilik ben dört adet büyük bardaga yaptim. siz alti adet yapabilirisiniz hafif bir tatli oldugu icin büyük bardak kullanmakta tereddüt etmedim
gerekli malzeme
3 adet elma
1 litre süt
1 yumurta
2 yemek kasigi nisasta (misir )
1 yemek kasigi un
12 yemek kasigi seker
1 cay bardagi dogranmis ceviz
1 cay bardagi yaprak badem
1 cay kasigi tarcin
1 pk vanilya
ilk ana yarim kiz kardesimde yemistim onun ellerinden daha bir tatli olmustu cok beyenip not almisim paylasmaliyim dostlarla bunu dedim .
malzeme esasinda 6 kisilik ben dört adet büyük bardaga yaptim. siz alti adet yapabilirisiniz hafif bir tatli oldugu icin büyük bardak kullanmakta tereddüt etmedim
gerekli malzeme
3 adet elma
1 litre süt
1 yumurta
2 yemek kasigi nisasta (misir )
1 yemek kasigi un
12 yemek kasigi seker
1 cay bardagi dogranmis ceviz
1 cay bardagi yaprak badem
1 cay kasigi tarcin
1 pk vanilya
öncelikle elmalirimizi soyup küpler halinde dogruyoruz. elimizi cabuk tutmaliyiz cünki elmalar kararir
elmalari bir tencereye koyup üzerine 4 yemek kasigi sekeri ekleyip 2 su bardagi su da koyup, ocaga pismeye birakalim. yumsayincaya kadar pisirin. dikkat edin erimesin pisince tel süzgecle süzüp sogumasini icin bekletin
baska bir tencerede unu, nisastayi ,yumurtayi, kalan sekeri koyup cirpin, üzerine sütü ekleyin
ocaga koyup karistirarak pisirin. dibini sarmamali kivami ise ne cok koyu nede cok duru olmali
yaklasik 5 dakika .bu süre kaynamaya basladiktan sonra olmali. devamli karisitirin tasabilir dikkat !
pisen muhallebiyi biraz sogumasi icin bekletin bardaklara paylastirmadan evvel icersine vanilya sekerini eklemeyi unutmayin
dogradiginiz cevizleri teflon bir tavada kavurun. ilk kokusu gelince ocaktan alin. fark etti iseniz sayet ben yanlizca ceviz kullandim siz bademde kullanacaksiniz onuda hafifi kavurun .(malum kizimin alerjisi kisitliyor beni
kavrulan ceviz ve bademi bir kaba alin üzerine tarcini koyup karisitirin
malzemeleriniz iliyinca önce bardaklariniza bir kasik kadar muhallebiden koyun üzerine elmalari paylastirin
üstüne cevizli karisimdan biraz serpistirin .en üzerine kalan muhallebiyi paylasitirin . cevizli karisimla süsleyip sogumasi icin buzdalobinda bekletin 2-3- saat dinlenmeli daha sonra servis yapabilirsiniz
afiyet olsun dualara talibim