Herkese merhabalar.
Bugün yine ilk tariflerimden olan,fotoğrafını ve tarifini güncellediğim nefis ve şık bir ikramlık getirdim sizlere.Eski tarifimi taslağa alalı bayağı olmuştu,bunu da yapalı oldukça zaman geçti ancak bir türlü yayına alamadım kendisini.
Daha evvel ki tepside kumpirdi bu defa baton kek kalıbında yaptığım için adını da Baton kumpir olarak değiştirdim,pekte afilli oldu.
Eski tarifimle yeni tarifimi karşılaştırınca bayağı bir fark olduğunu farkettim,malzemesini daha bol tuttuğum için,bu daha leziz oldu,tarifi güncellemek de farz oldu.
Kumpiri,yıllar yıllarrr önce ilk olarak, kardeşim Yeşim yapmıştı,bizim çevrede bayağı bir revaçtaydı o zamanlar,ona giden kumpir isterdi.
Şu aralar yurt dışında olduğundan,kimse ondan isteyemiyor malesef,ama yakında kısa bir süre için bile olsa gelecek,bu defa ben ona yapıp yedireceğim inşallah.
Kumpirin tarifini yayınlayıp ondan bahsetmeden geçemezdim,tabi öpmeden de,kocaman öpüyorum onu.
Neyse efendim her yaptığımda ölçüleri ve tarifi değişen, kumpirimize geçebiliriz artık .
7-8 kişilik
MALZEMELERBugün yine ilk tariflerimden olan,fotoğrafını ve tarifini güncellediğim nefis ve şık bir ikramlık getirdim sizlere.Eski tarifimi taslağa alalı bayağı olmuştu,bunu da yapalı oldukça zaman geçti ancak bir türlü yayına alamadım kendisini.
Daha evvel ki tepside kumpirdi bu defa baton kek kalıbında yaptığım için adını da Baton kumpir olarak değiştirdim,pekte afilli oldu.
Eski tarifimle yeni tarifimi karşılaştırınca bayağı bir fark olduğunu farkettim,malzemesini daha bol tuttuğum için,bu daha leziz oldu,tarifi güncellemek de farz oldu.
Kumpiri,yıllar yıllarrr önce ilk olarak, kardeşim Yeşim yapmıştı,bizim çevrede bayağı bir revaçtaydı o zamanlar,ona giden kumpir isterdi.
Şu aralar yurt dışında olduğundan,kimse ondan isteyemiyor malesef,ama yakında kısa bir süre için bile olsa gelecek,bu defa ben ona yapıp yedireceğim inşallah.
Kumpirin tarifini yayınlayıp ondan bahsetmeden geçemezdim,tabi öpmeden de,kocaman öpüyorum onu.
Neyse efendim her yaptığımda ölçüleri ve tarifi değişen, kumpirimize geçebiliriz artık .
BATON KUMPİR |
7-8 kişilik
içine:
10 adet orta boy haşlanmış patates
3-4 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı bezelye ( haşlanmış)
1 çay bardağı mısır ( haşlanmış)
10 dilim salam (küçük doğranmış)
6-7 adet kornişon turşu (küçük doğranmış)
200 gr sosis (küçük doğranmış)
10 adet biberli zeytin (küçük doğranmış)
2 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
üzerine:
dilediğiniz kadar;
bezelye,salam,sosis,mısır,biberli yeşil zeytin,kornişon turşu ve yeteri kadar kaşar peyniri rendesi.
Dilerseniz ketçap ve mayonez
HAZIRLANIŞI
Öncelikle haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup iyice ezelim.Ardından erimiş tereyağını,tuzunu,karabiberini ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip homojen bir karışım elde edene dek karıştıralım,ardından küçük küçük doğranmış sosisleri,bezelyeyi,mısırı,salamı,kornişon turşuyu,biberli yeşil zeytinleri de ekleyip malzemeler eşit dağılacak şekilde biraz daha karıştırıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirip,fırından alalım,bu arada fırın açık kalsın.
Üzerine dilediğimiz miktarda doğranmış sosis,salam,kornişon turşu,biberli yeşil zeytin,bezelye,mısırla süsleyip tekrar fırına verelim,üst malzemeleri pişince, üzerine kaşar peyniri rendesi serpip son kez fırına sürelim,kaşarlar eriyince fırından alalım ve ılıyınca dilimleyerek servis edelim.
Dilerseniz ketçap ve mayonezle servis edebilirsiniz.
Yalnız aklınızda bulunsun,çok sıcakken dilimlemeye çalışırsanız pek başarılı olamazsınız,dağılacaktır.biraz ılındıktan sonra kesip servis ederseniz daha muntazam dilimleriniz olacaktır,ben Yağız paşa yemek için acele edince dilimlenmiş fotoğrafını çekemedim malesef.
Aklınızda olsun derim..
Öncelikle haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup iyice ezelim.Ardından erimiş tereyağını,tuzunu,karabiberini ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip homojen bir karışım elde edene dek karıştıralım,ardından küçük küçük doğranmış sosisleri,bezelyeyi,mısırı,salamı,kornişon turşuyu,biberli yeşil zeytinleri de ekleyip malzemeler eşit dağılacak şekilde biraz daha karıştırıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirip,fırından alalım,bu arada fırın açık kalsın.
Üzerine dilediğimiz miktarda doğranmış sosis,salam,kornişon turşu,biberli yeşil zeytin,bezelye,mısırla süsleyip tekrar fırına verelim,üst malzemeleri pişince, üzerine kaşar peyniri rendesi serpip son kez fırına sürelim,kaşarlar eriyince fırından alalım ve ılıyınca dilimleyerek servis edelim.
Dilerseniz ketçap ve mayonezle servis edebilirsiniz.
Yalnız aklınızda bulunsun,çok sıcakken dilimlemeye çalışırsanız pek başarılı olamazsınız,dağılacaktır.biraz ılındıktan sonra kesip servis ederseniz daha muntazam dilimleriniz olacaktır,ben Yağız paşa yemek için acele edince dilimlenmiş fotoğrafını çekemedim malesef.
Aklınızda olsun derim..