Es selamü aleyküm dostlar .bugün cicili bicili bir yemekle geldim .kizimin arkadasi bugünde kalmak istedigini söyledi telefon acip bu günlükte izin aldik ailesinden .malum böyle oluca yemekde düsünmek gerekiyor .renkler canli olsun beyensinler istedim birde kizimin arkadasi yabanci olunca azicik türk mutfagi takilayim dedim .düsünürken düsünürken uzun zamandir ve blogumda bulunmayan bir yemegimi yapayim dedim .aslinda birazda buzdolabindaki malzemelere göre hareket etmem gerekiyor her ev hanimi gibi buzdolabinda sükürler olsun hersey var ama kücük kizimizada patlican kabak yaparsam tepkisi ne olur bilemedigimden patateste karar kildim .bakalim sizler ne diyeceksiniz tarif bana ait yine :)
malzemeler söyle
6 adet orta boy patates
250 gr kiyma
2 adet ortaboy havuc
1 kücük sogan köftenin icine
1 ortaboy kuru sogan
1 dis sarimsak
2 su bardagi bezelye ( ister buzluk ister konserve )
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
2 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi sivi yag
1 kahve kasigi kirmizi toz biber
1 yemek kasigi limon sirkesi
biraz muskat rendesi
yarim cay kasigi kimyon
tuz karabiber
taze maydanoz yarim bag
öncelikle köftelerimizi hazirlayalim kiymanin icersine cok ince sogani dogramanizi istiyorum tuz karabiber koyup yogurun findiktan büyük cevizden kücük köfteler hazirlayin herzamanki gibi bizi bir kenarda bekleyecekler
patatesleri soyup küp seklinde dograyalim bir kez yikayip üzerine su doluralim hem nisastasi gitsin hem kararmasin patatesin suda kalmasi süresi yemegin ic harcini hazirlayincaya kadar olmali ;)
tencereye margarini sivi yagi yemeklik dogradigimiz sogani sarimsagi ve yarim ay seklind edogradigimiz havuclari kavurmaya birakalim soganlar ölmeli ,havuclar rengini birakmali yaga
üzerine her iki salcamizi yemeklik kirmizi toz biberimizi koyup bir iki kez karistiralim
üzerine haricimizin süzdügümüz patatesleri ekliyoruz bir iki kezde pataesleri cevirip
5 su bardagi su ekliyoruz üzerine patateslerin
tenceremize sirkemizi tuzumuzu karabiberimizi kimyonu ve muskat rendesinide ekleyip tatlandiriyoruz
muskat rendesi cok olmamali rendenin üzerine üc kez sürmeniz yeterli burda sizce sirkenin ne isi var ??
kaynayinca icersine köftelerimizi yavasca birakiyoruz ocagin altini biraz kisip tencerenin kapagini resimde görüldügü üzere hafif acik birakip yaklasik 15 dakika pisiriyoruz
15 dakika sonra bezelyemizi ekliyoruz yanlislikla o kareyi silmisim bagislayin :( bezelyeyi ekleyince dondurulmus kullanacaksaniz sayet 10 dakika konserve kullanacaksaniz 5 dakika daha kaynamaya birakin
pisen yemegin tenceresinin kapagini kapatmiyoruz bu patatesinizi eritir yarim saat dinlendirdigimiz yemegimizi servise sunuyoruz .ha unutmadan tabaklara konulmadan yarim bag maydanozu dograyip serpistiriyoruz tenceremize
Afiyet olsun dualariniza talibim