![]() |
YOĞURTLU TAZE BAKLA ÇORBASI |
Hava o kadar güzel ki insan evde oturup vakit geçirmeye kıyamıyor,çıkıp gezip tozmak istiyor ama maalesef birkaç saat daha evdeyim ,bende o arada postumu atayım dedim.
Aslında dün gece bir post atmıştım,hatta bazı arkadaşlarım kontrol panelinde durduğu için görmüşler ama yayına ulaşamamışlar,onları aydınlatmak amacıyla yazayım dedim,elmalı turtamı yayına aldım sonra birkaç dakika içinde de geri çektim,çünkü fotoğrafı hiç içime sinmedi,aylardır zaten eski fotoğraflarımı yenilemek için yayın güncellerken o fotoğrafla yayın yapmak istemedim,çok mu feciydi ?
Hayır,
ama güzelde değildi.Bende bu nedenle taslakta bekleyen ve tam zamanı olan taze bakla mı yayına alayım dedim,bence iyide ettim,elmalı turtayı da tekrar yapıp yayınlamak en büyük arzum fakat zaman dar,elma hala raflardayken yapabilirsem yayınlayacağım inşallah,diyorum ve asıl konumuza geçiyorum.
Zeytinyağlı bakla yemeğini hepimiz bilir ve bir çoğumuzda yaparız,bende genelde hatta daima baklanın zeytinyağlısını yapardım,bu defada çorbasını denemek istedim ve kolları sıvadım.sonuç gerçekten güzeldi,baklanın o güzel aroması yoğurtla birleşince ortaya harika bir çorba çıktı .
Biz çok beğendik,denemediyseniz birde böyle deneyin derim,memnun kalacağınızı düşünüyorum.
Haydi tarife geçelim.
MALZEMELER
400 gr taze bakla
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz şeker
3 su bardağı et suyu
3-4 su bardağı su
tuz
dereotu(ben kurusunu kullandım)
terbiyesi için:
1,5- su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2,5 yemek kaşığı dolu dolu un
1 bardak kadarda su
HAZIRLANIŞI
Öncelikle baklaları incecik kıyalım,mümkün olduğunca ince olmalı.Ardından tenceremize yağları alıp ısıtalım önce ince kıyılmış soğanları kavuralım,ardından baklaları ekleyip onuda kavuralım.
Tuzunu,et suyunu ve suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım,kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakalım.
Baklalar yumuşayınca,iyice çırptığımız terbiyemize kaşık kaşık çorbadan alıp terbiyeyi ılıtalım ve yavaş yavaş çorbaya karıştırarak ekleyelim.tekrar kaynamaya bırakalım,birkaç taşım daha kaynayıp pişen çorbamızın altını kapatıp ocaktan alalım.içine dereotu ekleyip karıştıralım,ayrıca servis sırasında üzerine de biraz daha dereotu serpebilirsiniz.ben evde tazesi olmadığı için kurusunu kullandım.siz hangisini isterseniz onu kullanın,tercihinize kalmış,yeter ki kullanın (;
AFİYET OLSUN....
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi