ÇİLEKLİ PARFE
Nisan 08, 2012
Herkese merhabalar.
Havalar iyiden iyiye ısınmaya başladı artık,dondurma mevsimi de geldi de geçiyor bile.E o zaman parfe ve dondurma tarifleri vermenin de zamanı gelmiş demektir.
Bende çok eski tariflerimden olan çilekli parfemin güncellenmiş fotoğraf ve tarifiyle birlikte sizlere sunmak istedim.
İnsan aynı tarifi denedikçe ya daha kötüye ulaşıyor yada daha iyi sonuçlar alıyor,bu parfede benim için öyle bir tarif,ilk olarak nereden aldım bilmiyorum ama o kadar şekerli olmuştu ki içim bayılmıştı ^:^
Zaten tarifi nereden aldığımı hatırlasam iyi bir sitem ederdim,birde işin en kötüsü bile bile lades dedim,şekerin fazla geleceğini tahmin ettim fakat, her aldığım tarifi ilkinde aynen uyguladığım için ,vardır bir hikmeti belki dedim yaptım,tabi sonra bir daha aynı hatayı yapmadım.Sizde aynı hataya düşmemek için ki malum herkesin damak tadı farklıdır,ben az şekerli seviyorum siz daha şekerli sevebilirsiniz,şekeri yavaş yavaş katıp bir çay kaşığıyla tadın,az gelirse ekleyin,yeterliyse artık şeker eklemeyin,birde mutlaka şeker eriyene kadar çırpın,bu çok önemli bir püf noktası.
Bu arada unutmadan ŞEFTALİLİ PARFE'nin tarifine bakmak isterseniz TIK TIK
MALZEMELER
1 büyük kase doğranmış çilek
2 su bardağı süt
1,5 poşet krem şanti
1 paket labne peyniri(200 gr)
1/4 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Öncelikle soğuk sütle krem şantiyi katılaşana kadar mikserle çırpalım.Ardından labne peynirini,şekeri ve vanilyayıda ekleyip şeker eriyene kadar mikserle çırpmaya devam edelim,bu nokta çok önemli şeker mutlaka içinde erimeli,sonra şekerinin tadına bakıp ihtiyaç duyarsanız biraz daha ekleyip ve yine şeker eriyene kadar çırpalım.
En son doğranmış çilekleri de ekleyip kaşıkla iyice karıştıralım.Streç film veya kestiğimiz buzdolabı poşetiyle kapladığımız kalıba parfeyi dökelim ve mümkünse üzeri kapalı bir kalıp olsun yada üzerini güzelce streç filmle de sarabilirsiniz.Üzeri açık olursa buzlukta ki kokular parfeye bulaşıp kötü bir tat oluşturabilir.
Buzluğa kaldıralım.En az bir gece bekletelim.Tamamen donunca buzluktan çıkaralım ,servisten 5 dakika kadar önce çıkarmak uygundur, üzerini çilekle ve dilediğiniz başka bir malzemeyle,mesela fındık,fıstık badem olabilir, süsleyip soğuk olarak servis edelim.
Yalnız kullanacağımız kadarını buzluktan çıkaralım ve çabucak tüketelim,çünkü tıpkı dondurma gibi çok çabuk eriyor.
AFİYET OLSUN...