![]() |
PIRASALI,YEŞİL SOĞANLI PATATES PÜRESİ |
Bu hafta hiç tarif yayına alamadım,etkinlikler duyurular derken pek fırsat bulamadım maalesef ,ki henüz bitmiş de değil, devam edeceğim ama araya bir tarif sıkıştırmak istedim.
Şuan dışarıda feci bir fırtına var ,tam da dışarı çıkmak üzereydim ki malesef geri adım atmak zorunda kaldım,bende madem çıkamadım fırsat bulmuşken taaa doğum günü menümden kalma ,hala yayına alamadığım püremin tarifini yazayım dedim.o kadar zaman olmuş ki ben püreyi tekrar yapıp değiştirdim bile,extra malzemeler ekleyip yeniledim ama tekrar yaptığımda fotoğraf çekemediğim için o geceden kalma fotoğrafla yayınlamak zorundayım.
Doğum günü masam ve menüdekileri görmek isterseniz tıklayın...
Mutlaka denemelisiniz farklı bir püre oldu beğeneceğinizi düşünüyorum ve tarifime geçiyorum.
MALZEMELER
6 adet orta boy haşlanmış patates
2 sap pırasa
4-5 dal taze soğan
1-2 tutam taze nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ (yeşillikleri sotelemek için)
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz
taze çekilmiş karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tencereye 2 kaşık sıvı yağı alalım ve ısıtalım,ardından ince kıydığımız yeşil soğan ve pırasaları ekleyip kavuralım,en son tuzunu ve dilerseniz baharatlarını ekleyip ocaktan alıp, bir kenarda bekletelim.
Ardından başka bir tencerede tereyağımızı eritip,ezdiğimiz haşlanmış patatesleri,kaşar peyniri rendesini ve sütü ekleyip kavurmaya başlayalım.Yalnız fazla kavurmuyoruz,sadece sütünü çektirip, kaşar peynirini eritiyoruz o kadar.En son tuzunu ve karabiberini de ekleyip ocaktan alalım.
Daha evvel sotelediğimiz pırasa ve yeşil soğanın üçte ikisini ve elimizle kopardığımız taze nanelerimizi ekleyip karıştıralım.
Kalan pırasa ve yeşil soğan sotesini de servis tabağına aldıktan sonra üzerine dökelim,sıcak yada ılık olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi