Havuç benim için vazgeçilmez çiğ, pişmiş fark etmez her şekilde yerim,pırasanın içinde en çok havuçları seçer yerim.bu hafta pazardan havuçu fazla alınca aklıma değerlendirme bakımından bu yemek geldi. ister seniz yanına bir kase yoğurtla ana yemek olarak yiyin,yok benim mideme az gelir bana ancak etimin pilav yada makarnanın yanında eşlik edebilir derseniz de fark etmez iki türlüde yenebilir, sizin tercihinize kalmış:)
Ben iki seçenekle de yiyebilirim. herkes tarafından bilinen pratik bir tarifi hatırlatmak istedim sizlere işte tarifimiz
malzemeler
- 1/2 kg. havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet kesme şeker
- birkaç dal dereotu
yapılışı
- havuçlar soyulup yıkanıp verev şekilde doğranır.
- tencereye zeytinyağ alınıp yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
- bir kaç dakika kavrulduktan sonra sarımsak doğranıp eklenir kavurma işlemine devam edilir.
- havuçlar da eklenir kavrulur birkaç dakika kadar.
- su,tuz,şeker eklenir karıştırılır.
- pirinçler yıkanıp süzüldükten sonra havuçlara ilave edilip kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirilir.
- servis tabağına alındıktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerine dereotu doğranıp servis edilir.
