Biliyorum taze fasulyenin mevsimi deÄŸil ben de mevsiminde tazecik fasulyelerle yapmıştım uzun süredir denemek istediÄŸim bu lezzeti. Arkadaşım Elmas’la çok defa bir araya geldiÄŸimizde konuÅŸuyoruz karalâhana ve fasulye diblesi harika olur diye. Ama ben bir türlü deneyememiÅŸtim, mevsimin son fasulyeleriyle tarifi aklımda kaldığı kadarıyla denedim. Bence lezzeti harika olmuÅŸtu, iÅŸin ustalarına ise bu nefis yöresel yemeÄŸin notunu ve eksiÄŸi varsa orijinal tarifi vermek düşüyor:::))).
Bakarsınız Elmas bizlere bir güzellik yapar ve karalahana diblesini de onun tarifi ve yapımıyla burada sizlerle paylaşırım:::))))
Malzemeler:
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 orta boy domates rendesi
- 1 orta boy kuru soÄŸan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı pirinç
- Sıvıyağ
- Tuz
Hazırlanması:
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun, sarımsakları da ilave edip çok az kavurun.
- Pirinç ,domates rendesi ve küp doğranmış taze fasulyeyi ilave edip birkaç dakika kavurun.
- Tuz ve sıcak su ilave dip kısık ateşte pişirin.
- Piştikten sonra bir süre pilav gibi demlendirip ılık ya da sıcak servis yapın.
- Su ilavesini pirincinizin ve fasulyenizin pişmesine göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.