![]() |
CEVİZLİ DİLİMLER (KOLAY TATLI) |
Günler ne çabuk akıp geçiyor değil mi,bayram gelecek neler yapsak,aman temizlikte yapılacak derken,bayram geldi de geçti bile.hemde artık ne kadar geçtiyse ben hala bayramda yaptıklarımı yayınlayamadım diye hayıflanıp duruyorum:)
artık yayınlamak lazım ve ilk iş tatlımı yayınlamak istedim,tatlının tarifini yeşim abla'dan almıştım,o adına kolay tatlı demiş ben onun affına sığınarak hem onun adını kullanıp hemde cevizli dilimler demek istedim,çünkü bu ismi ona çok yakıştırdım ,)
yeşim abla baklava tadında demiş bence de baklava tadına çok yakın bir lezzet,aralarındaki tek fark yufkası daha kalın açılıyor.
Gerçekten hem kolay hemde leziz ve bir o kadarda şık bir tatlı,görenler hazır mı aldın dediler,biraz bülbül yuvası havasında leziz bir tatlı,denemenizi tavsiye eder ve tarife geçerim..
Yalnız ufak bir not yeşim abla pişirme derecesini ve hamurun kıvamını yazmamıştı ben onları kendime göre yazdım kalan birçok şey orjinal tarife göre uyarlanmıştır..
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
un
içine:
bolca dövülmüş ceviz
şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/4 limonun suyu
açmak için nişasta
süslemek için:
toz antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
öncelikle geniş bir kaba yoğurt,sıvı yağ ve kabartma tozunu alalım,üzerine elenmiş un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.hamur kendini toplayınca un katmayı bırakalım.
hamuru iki bezeye ayıralım ve her iki bezeyi de az bir nişasta yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açalım.içine bolca cevizi serpiştirip ne sıkı nede gevşek olmayacak şekilde rulo yapalım ve iki santimlik dilimler halinde keselim.
iki yufkayı da sardıktan sonra yağladığımız tepsiye dizelim ve 190 derecede güzelce kızarana kadar pişirelim.hamur yağlı bir hamur olduğundan biraz geç kızarıyor,sakın tam kızarmadan çıkarmayın fırından ,aksi taktirde tatlınız şerbetlenince hamurlaşabilir.
kızaran tatlıları fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
şerbeti içinde ocağa su ve şekeri alalım,biraz kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyip ocağın altını kapatalım ve soğumuş tatlımızın üzerine kaynar şerbeti kepçe yardımıyla gezdirelim. ve üzerini başka bir tepsiyle kapatalım.
tatlımız bekledikçe dahada güzelleşiyor,şerbetini çekince üzerini Antep fıstığıyla süsleyip servis edelim.