malzemeler
*1/2 kilogram köftelik kıyma
*1 paket knorr köfte harcı
*2 adet yufka
*3 adet orta boy domates
*2 diş sarımsak
*1 kase süzme yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı nane
yapılışı
*kıyma derin bir kap içine alınıp köfte harcı ile yoğurulur dinlenmeye bırakılır
*yufkanın bir tanesi açılıp alt kısmı içe doğru katlanır katlanan kısma köfte uzun şerit halinde konulup rulo sarılır
*diğer yufkayada aynı işlem uygulanır
*yufkalar buzdolabında yarım saat dinlendirilir
*sonra 2 cm kalınlığında kesilip fırın tepsisine dizilir
*180derece fırında yaklaışık 30-35 dkika pişirilir
*sosu için domates,sarımsak rendelenir derin bir tava içinde pişirilir tuz ve nanesi eklenir
*ayrı bir kapta yoğurt pürüzsüz kıvama gelene dek çırpılır
*pişen yufkalı köfteler servis tabağına alınır üzerine önce domates sosu sonra yoğurt eklenip servis edilir.
fırından çıktıktan sonraki hali...