MALZEMELER:
Hamur için :
Hamur için :
- 2 yumurta
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
İç malzeme için:
- 2 soğan
- 1 kahve fincanı su
- 250 gram kıyma
- 2 patates
- Tuz, karabiber
Hamuru açmak için:
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
- 2 kahve fincanı yoğurt
HAZIRLANMASI:
- Yumurtaları çukur bir kaba kırıp çırpın.
- Süt ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Un, tuz ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin.
- Soğanları soyup rendeleyin.
- Tavaya alıp 1 kahve fincanı kadar su ilave edin.
- Su tamamen azalana kadar pişirin.
- Kıymayı ekleyip kavurun.
- Tuz ve biberi ekleyip ocaktan alın.
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre yapın.
- Püreyi kıymaya ekleyip karıştırın.
- Fırın tepsisinin içine fırçayla zeytinyağı sürü.
- Hamuru tekrar yoğurup ceviz iriliğinde 18 bezeye ayırın.
- Bezeleri un serpilmiş zeminde merdaneyle 9-10 cm çapında açın.
- Hamurların üzerine zeytinyağı sürün, iç malzemeyi hamurlara paylaştırıp ortadan ikiye katlayın ve yarım ay şeklinde kapatın.
- Üzerlerine yoğurt sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin, Ilık servis yapın.
- Afiyet olsun!…

