- 1 kg süt kuzusu (but tarafından)
- 15 adet arpacık soğan
- 3 yumurtanın sarısı
- 1 çorba kaşığı margarin
- 2 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1,5 limonun suyu
- 3 kahve fincanı su
HAZIRLANISI
- Süt kuzusunun budunun kemiği çıkarılır ve etinin zar gibi ince derisi soyulur, yumurta büyüklüğünde parçalar halinde doğranarak bir tencereye konur.
- Margarin ve kabukları soyulmuş arpacık soğanları bütün olarak ilave edildikten karabiberi ve tuzu da serpildikten sonra etler hafif ateşle pişmeye bırakılır her 15 dakikada yarım kahve fincanı su katılarak etler iyice yumuşayıncaya kadar 1-1,5 saat pişirilir.
- Etler pişince porselen bir kaba yumurta sarıları, bir kahve fincanı su ve limon suyu konur, iyice çırpılarak köpürtülür. Sonra terbiye, hızlı hızlı karıştırılan etlerin üzerine dökülür ve bir dk sonra tencere ateşten indirilir. Servis tabağında servis yapılır.
- Afiyet Olsun!……

