- 1 kg köftelik bulgur
- 1 adet yumurta
- 250 gr dövülmüş et
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kimyon
- Yeteri kadar su
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 1 kg soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 250 gr tereyağı
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 6 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı nane
- 2 adet limonunu suyu
- Tuz, karabiber
- 2 adet rendelenmiş domates
- Kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
- Bulguru, 1 su bardağı kaynar su ile ıslatıp suyunu çekene kadar bekletin. Üzerine tuz, karabiber salçası, ekleyip yoğurun. Yumurta ve unu ekleyip yeniden yoğurarak kenara alın.
- İçini hazırlamak için kıymayı bir tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış soğanı ilave edin. 2-3 dk pişirdikten sonra biber salçası, tereyağı, pulbiber, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun. Soğumaya bırakın.
- Önceden hazırladığınız hamurdan bir parçayı kenara alın. Kalan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizi ıslatarak yuvarlayın ve ortalarını açın. İçlerine hazırladığınız harçtan doldurup yeniden kapatın ve yuvarlayın.
- Kenara ayırdığınız hamurdan da fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın. Et suyunu tencereye alıp, domates, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek kaynatın.
- İçine nohutları ve küçük köfteleri ilave edin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip nane ve salçayı yakın. Bu sosu tencereye ekleyin. Büyük köfteleri de katıp, köfteler yumuşayana kadar pişirin. Maydanozla süsleyip, servis yapın.
- Afiyet Olsun!….

