- 1 kg koyun eti
- 3 çorba kaşığı margarin
- 250 gr arpacık soğan
- 2 adet domates
- 4 adet patates
- 10 diş sarımsak
- 1 demet dereotu
- 2 bardak su
- Tuz
YEMEGİN HAZIRLANISI
- Kemikli et kayısı iriliğinde parçalara doğranır. Patatesleri dörder parçaya bölünür. Soğanlar bütün olarak bırakılır. Domatesler küçük küçük doğranır.
- Bir güvece et parçaları, ayıklanmış soğan, margarin, domates, sarımsak ve tuz konulup orta ateşte pişirmeye bırakılır.
- Domates ve et suyunu salıp çekince doğranmış patates ve ılık su eklenir ve güvecin ağzı kapalı olarak, yemek kısık ateşte 30-40 dk pişirilir.
- Etler yumuşayıp pişince üzerine dereotu serpilir ve güveç sofraya götürülerek servis yapılır.
- Afiyet Olsun!…

