GEREKLİ MALZEMELER- 500 gr ıspanak
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- keki ıslatmak için;
- 1 adet portakalın suyu
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
KREMASI İÇİN
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı damla çikolata
ÜZERİNE
- 1 paket bitter çikolata
HAZIRLANISI
- Ispanakları 15 dk haşlayıp, süzün ve elinizle suyunu sıkın. Sıvıyağla beraber robottan geçirip bir kaba alın.
- Cam kasede yumurta sarısı ve şekeri mikserle 10 dk çırpıp, ıspanaklı harca ilave edip karıştırın.
- İçine un ve vanilya ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozunu da katıp bütün malzemeyi karıştırın.
- Yuvarlak bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın ve harcı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dk pişirin.
- Kek fırından çıktıktan sonra etrafından bir bıçak yardımıyla, 1 parmak kalınlığında halka şeklinde 1 parçayı kesip çıkarın.
- Kestiğimiz parçaları robottan geçirerek toz haline getirin.Böylece çekilmiş antep fıstığı görünümü elde edin. Daha sonra keki 2′ ye veya 3 parçaya bölün.
- Her bir parçayı pudraşekeri ile karıştırdığınız portakal suyu ile ıslatın. Aralarına süreceğiniz krema için, tencereye süt ,çırpılmış yumurta sarısı, un, tozşeker, kakao, damla çikolata ve vanilya koyup iyice çırpın.
- Orta hareketli ateşte krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Soğuması için bir kenara alın. Soğuduktan sonra ıslattığınız keklerin arasına sürüp kat kat bir görüntü elde edin.
- En üste de krema sürdükten sonra toz haline getirdiğiniz antepfıstığı görünümündeki kek ile süsleyin. Buzdolabında 1 saaat bekletip üzerine eritilmiş bitter çikolata gezdirip servis yapın.
Abone olmak için Tıklayınız
