GEREKLİ MALZEMELER- 100 gr margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 3,5 su bardağı süt
- 100 gr kedidili bisküvi
- 1/2 su bardağı dövülmüş fındık
ÇIKOLATA SOSU İÇİN MALZEMELER
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı damla çikolata
HAZIRLANISI
- Margarini bir tencerede eritin.
- Un ve toz şekeri ekleyin.
- Karıştırarak sütü ekleyin.
- Orta hareketli ateşte karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra mikserle 10 dakika çırpın.
- Kupların yarısını muhallebi ile doldurun.
- Üzerlerine ufalanmış kedidillerini ve dövülmüş fındık serpin.
- Diğer tarafta çikolatalı sos için bir tencerede süt, su, kakao, toz şeker ve nişastayı karıştırarak pişirin.
- Kaynayınca içine damla çikolata ilave edip karıştırın.
- Çikolatalı sosu kuplara paylaştırın.
- Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
- Soğuk olarak servis yapın.
- Afiyet Olsun!….
