
- 2 demet pazı yaprağı
- 400 gram kıyma
- yarım su bardağı pirinç
- 3 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- yeteri kadar sıcak su
- tuz, karabiber
- yoğurt
HAZIRLANISI
- Pazıları yıkadıktan sonra kaynar suya batırıp çıkarın ve süzüp kenara alın.
- Diğer taraftan kıymayı geniş bir kaba alın.
- Üzerine pirinci, soğanları, ve domatesleri ekleyin.
- Sarımsak ve maydanozları da harca ilave edin.
- Nane, karabiber ve tuzu da ekleyip karıştırın.
- Pazı yapraklarına yeterli miktarda harç koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarıp tencereye yerleştirin.
- Sarmaların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup ocağa oturtun.
- Kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika pişirip ocaktan alın.
- Yoğurtla servis yapın.
- Afiyet Olsun!…
