- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 3 dilim rendelenmiş bayat ekmek içi
- 2 çay kaşığı köfte baharatı
- tuz
- 1,5 su bardağı kemik suyu
- 1 çay kaşığı pulbiber
- yarım kahve fincanı zeytinyağı
- 5-6 dilim bayat ekmek
- 5-6 adet sivri biber
- 2 adet orta boy domates
HAZIRLANISI
- İnce kıyılmış soğanı kıyma ve diğer malzemelerle karıştırıp yoğurun.
- Bu harçtan orta boy oval köfteler hazırlayın.
- Genişçe bir kaba kemik suyunu alıp pulbiber ve zeytinyağı ile karıştırın.
- Bayat ekmek dilimlerini bu suya batırın ve köftelerle birlikte ızgarada kızartın.
- servis tabağına kızarmış ekmekleri yerleştirip üzerine köfteleri koyun.
- Közlenmiş biber ve domatesle servis yapın.
- Afiyet Olsun!…

