- 1 adet bayat ekmek
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Yarım kilo yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 250 gr kıyma
- 1 adet domates
- 1 adet sivri biber
- 1 kahve fincanı et suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- İnce kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIÅžI
- Bayat ekmeği küp doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvı yağı, yapışmaz yüzeyli tavaya koyun. Ekmekleri yağda hafifçe kızartın. Servis tabağına alın. Diğer tarafta kıymayı, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile kavurun.
- Sivri biberi ince kıyıp, kıymaya ekleyin. Daha sonra çok küçük doğrayıp, karışıma ilave edin. Salça, tuz, karabiber, pul biber ekleyin. Et suyunu ilave edin.
- Biraz soteleyip ocaktan indirin. Kızarmış ekmeklerin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kıymayı harcı da üzerine yayın. En üste maydanozu serpip, sıcak servis yapın.
- Afiyet olsun!…..

