- 1 kg but tarafından yağlı koyun eti
- 4 büyük patates
- 3 adet havuç
- 5 çorba kaşığı margarin
- 250 gr soğan
- 1/2 kahve fincanı iç bezelye (veya konserve edilmiş iç bezelye)
- 1 çorba kaşığı kekik
- Tuz
- 2-2,5 bardak su
YEMEGİMİZİN HAZIRLANISI
- Et iri kuşbaşı olarak kesilir. Soğanlar iri iri doğranır. Patatesler sekiz parçaya bölünür. Havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır.Bir tencereye margarin ve et konulur ve orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
- Bu süre sonunda tuz ve ılık su eklenir, kabın ağzı örtülür ve içindekiler çok hafif ateşte 45 dk kadar pişirilir. Et iyice yumuşayınca patates , havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir.
- Sebzeler de pişince kekik serpilip 1-2 defa karıştırılır ve servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.
- Afiyet Olsun!…..

