- 1 kg koyun eti (but tarafından)
- 250-300 gr arpacık soğan
- 3 çorba kaşığı margarin
- 2 iri domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 defne yaprağı
- 2 kahve kaşığı kekik
- 2 kahve kaşığı karabiber
- Tuz
- 1/2 su bardağı un
- 3/4 kahve fincanı su
Hazırlanısı
- Önce yarım bardak un, 3/4 kahve fincanı suyla yoğurularak hamur haline getirilir. Sonra orta boy bir güvece kuşbaşı kesilmiş 1 kg koyun eti, ince zarları soyulmuş arpacık soğanı, margarin, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domates (veya suda eritilmiş salça) konulur.
- Kekik, karabiber ve tuz serpildikten sora iyice karıştırılır. en üstte defne yaprağı konur, sonra güvecin kapağı örtülüp üzerine de ağırlık konulur.
- Bu iş bittikten sonra, önceden hazırlanan hamurla, güveçle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkacak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvanır.
- güveç 15-20 dk hafif ateşte kaldıktan sonra ocağın altı 2-2,5 saat pişmeye bırakılır. Sonra güveç ateşten indirilir.
- Kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizlenir ve güveç sofraya götürülerek servis yapılır.
- Afiyet Olsun!…..

