Yemek Tarifleri - Çorba Çeşitleri
Kırmızı Pancar Çorbası
Gerekli Malzemeler
2 adet küçük kuru sogan
400 gram lahana
700 gram kırmızı pancar
1 adet limon
3 çorba kaşıgı sıvıyagı
2 litre et suyu
2 defne yapragı
yarım tatlı kaşıgı kimyon
2 çorba kaşıgı sirke
tuz ve karabiber
1 demet maydanoz
300 gram süt kreması
4 dilim esmer ekmek
3 çorba kaşıgı margarin
Çorbanın Yapılışı
Soganları soyup küçük küçük dograyın.
Lahanayı ayıklayıp temizleyin.Sert kısımlarını kesip yapraklarını ince ince dograyınız.Kırmızı pancarı soyup rendeleyiniz ( eldiven takmayı unutmayın )
Limonu yıkayıp ve kabugundan büyük bir parça kesiniz.
Büyük bir tencerede yagı kızdırıp soganları hafifce kavurun.Lahanayı da ilave ederek kavurun
Tencereye kırmızı pancar,limon kabugu,defne yapragı,kimyon ve sirkeyi ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ateşten alın.Buzdolabında bir gece bekletin.
Maydonozu yıkayıp yapraklarını ince ince dograyınız.
Süt kremesını çırpıp büyük bir kaseye alın.
Ekmegi küçük küpler halinde margarinde kızartın.
Çorbayı ısıtın limon kabugunu çıkartıp tuz ve karabiberle tekrar tatlandırın.
Maydanozu serpip süt kreması veya kıtırlarla servis yapabilrsiniz
Afiyetler Olsun

