Yemek Tarifleri - Çorba Çeşitleri
Kremalı Havuç Çorbası Tarifi
Gerekli Malzemeler
300 gram havuç
1 adet sogan
1 adet pırasa
2 çorba kaşıgı sıvıyagı
50 gram etsuyu
50 gram süt kreması
karabiber ve tuz
Çorbanın Yapılışı
Havuçları yıkayınız,kabuklarını soyarak rendeleyin.Soganı soyup ince ince dogarayınız.
Pırasayı ayıklayıp yıkayın.Ardından ince halkalar şeklinde dograyınız.
Sıvıyagı tencerede kızdırıp içinde pırasayı kavurunuz.
Yumuşadıgında pırasayı tencereden alın
Aynı yagda havucu ,soganı hafifce kavurun.Sıcak et suyunu ilave ederek 10 dakika pişirin
Çorbayı blender veyahut rondo ile püre haline getiriniz.
Süt kremasını biraz cırpın .Corbaya ilave edip tuz , karabiberle tatlandırınız
Çorbayı kaselere koyunuz.Pırasa halkaları ile süsleyiniz Çorbamız servise hazırdır
Dilerseniz çorbanın üzerine maydanoz yapraklarınıda serpebilirsiniz

