Yemek Tarifleri - Çorba Tarifleri
Kabak Corbası Tarifi
Gerekli malzemeler
1 adet limon
yarım kilo kabak
1 adet sogan
50 gram margarin
yarım litre et suyu
400 ml tam yaglı süt
Bir miktar tarçın
3 dilim tost ekmegi
karabiber ve tuz
Kabak Çorbası Nasıl Yapılır
Kabakların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını temizleyin ve 1 cm lik parçalar halinde dograyınız.
Soganı soyup ince ince dograyınız.
Yagı eritin .Soganı kavurun.Kabagı ilave edin ve karıştırarak kavurunuz.
Kabaklı karışıma et suyunu da ilave edin.Üstü kapalı olarak 10-12 dakika pişirin.
Bu karışımdan 3 çorba kaşıgı alarak kenarda bekletin.Geri kalanını püre haline getirin.
Çorbaya tam yaglı sütü,tuz,karabiber ,tarçın ilave edin.Çorbayı süzgeçten geçirin.Ardından ısıtın.Tost ekmegini dograyın ve teflon tavada yagsız kavurup kıtır haline getirin.
Çorbayı kabak ve kıtırlarla servis yapın.
nane ile süsleyebilirsiniz

