Es selamü aleyküm dostlar
cok uzun bir ara oldu yine af ola .Allanip pullanip dillendirmek care degil imtahanlarimiza
ne kadar cok sebebiniz varsa okadar güclü olmaya calisiyorsunuz o kadar.
öncelikle belirtmek istiyorum sizler bir kac dakikanizi ayirip baktiginiz bir tarifim, benim kadar ince eleyip sIk dokuyan birisi icin, en az iki saatine mal oluyor dostlar .
ve su gecirdigim günlerde iki saat benim icin cok lüks bir zaman dilimi .
bir dost hem hatir sordu hemde sorumlulugumu hatirlatti, zorda olsa yazmaliyim dedim
sizler benim icin degerlisiniz üzülüyorum ..tarif girmedigim su zaman diliminde,
beni yanliz birakmadiniz Allah razi olsun her birinizden .
affiniza siginarak bilindik tanidik ama yine benceleri olan bir yemek tarifi birakacagim sizlere .
biriken tariflerim, istenen tariflerim hep beklemede ben beklemede
:(
simdi tarifimiz icin gerekli malzeme
3 adet patlican orta boy ve büyüklükte (ince olmamali)
500 gr kusbasi et
2 orta boy kurusogan
5 dis sarimsak
1 yemek kasigi yemeklik toz kirmizi biber
1 cay kasigi silme karabiber
yarim cay bardagi siviyag
1 tatli kasigi tereyag tepeleme
2-yemek kasigi sirke
yarim tatli kasigi mercan kösk
yarim tatli kasigi kekik
3 orta boy domates
300 ml su
tuz
üzeri icin yarim bag maydanoz
patlicanlari yikayip dörde bölelim soymayalim ki dagilmasin pisme esnasin da
(iri patlicanlardan kullanmanizi istiyorum )
hepsini ayni sekil dograyip bir kaba koyalim, üzerine bol tuz serpip, yaklasik 10 dakika bekletelim.
tuzun her yerine gelmesi icin kabinizi iyice sallayin. daha sonra etimizi ayni büyüklükte kusbasi dograyalim soganlari da ayni büyüklükte dograyip, sarimsaklari bicak ile ezelim yani bicagin yan tarafi ile kesme tahtasinda patlatalim
bu yemegin lezzeti esasinda kullandiginiz tencere ile alakali diyebilirim.
mutfaginizda kullandiginiz en agir tabanli döküm tencere yada, güvecinizi kullanmanizi tavsiye edecegim yemegimiz uzun pisecek cünki
tencerenin en altina siviyagi ,ortasina tereyagi ,dogradimiz etimizi,soganlari ve sarimsaklari serpistirelim
üzerine yemeklik toz biberimizi,bir miktar tuzu ve karabiberi serpistirelim en üzerine patlicanlarimizi akan su altinda iyice yikadiktan sonra .iki üc tanesini elimize alip suyunu avcumuzda sIkalim bu sekilde tüm patlicanlarimizi tencereye malzemenin üzerine yerlestirelim bir miktar daha tuz serpistirelim kekigi ve mercan köskü ekleyip
tenceremizin kapagini kapatalim,harli ateste kapagini acmadan 20 dakika birakalim. karistirmayalim
et suyunu sebzeler suyunu cekmis olacaktir bu süre sonunda
karstirmadigimiz icin sulanma olmayacaktir
yavastan kizarma sesi duymaya baslayinca kapagi acalim
bir tahta cubuk yardimi yada kasigin sapi ile yerlerinden oynatalim malzemeyi.
aman cok karistirmayin sakin patlicanlar dagilmasin .
üzerine kabuklarini soyup,cekirdeklerini ve suyunu cikardigimiz sögüs seklinde dogradigimiz domatesleri
ardindan sirke ile karistirdigimiz suyumuzu ekleyelim kapagini kapatip
50 dakika daha ,kisik ateste pismeye birakalim
pisen yemegimizi ocaktan alip üzerine dogradigimiz maydanozu serpistirelim
yarim saat dinlendirmenizi tavsiye ediyorum siz bu esnada, yanina pilav hazirlayabilirsiniz .
oldu olacak cacik da olsun
Afiyet olsun dostlar, sifa olsun daim dualara talipdir bu baciniz .
ayrica cok fazla zaman ayirmama gerek kalmadan, yapabildiklerimi instagram da paylasmaya calisiyorum zira buraya ayirdigim sürenin dörtte birini harcamak yetiyor
oturup uzun uzadiya resimleri bilgisayara yükleyecegim, kesecegim, kücültecegim derdi olmayan ve cok fazla zaman ayirmama gerek kalmadan kisa kelimlerle anlik tariflerimi oradan paylasiyorum
ve dostlar biliyorsunuz ben yasli bir insanim son zamanlarda unutuyorum tariflerimi ben :)
bir yerlere atmaliyim birakmaliyim buda instagramda mümkün :)
Muhabetle